Det er tid til den månedlige madplan – denne gang med fokus på september råvarer i sæson. Jeg elsker, når efteråret begynder. Det er tid til æbler og græskar, som er nogle af mine favoritter. Men i sæson finder du også råvarer som rødbeder, rosenkål, gulerødder, majs og meget mere.
Denne madplan med september råvarer i sæson består af 4 dage med kød/ fisk, 2 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 eller version 3.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn / Aftensmad verden rundt / Madplan: opskrifter med proteiner / Juni råvarer i sæson / Juli råvarer i sæson / August råvarer i sæson
Madplan: September råvarer i sæson
- Mandag: Ugen starter ud med kyllingefrikadeller med hytteost og rødbede serveret med en salat af lynstegte rosenkål med æbler, tranebær og hasselnødder. Du må ikke være skræmt af rosenkålene – det smager herligt!
- Tirsdag: Tirsdagens menu står på vegetar linsebolognese med spaghetti. Der er masser af smag i, og du vil ikke opleve, at kødet mangler.
- Onsdag: Det er dyppe-dag. Et fad rødbedehummus med falafler, feta og mynte serveret med lune pitabrød. Det er hyggeligt!
- Torsdag: Det er tid til boller i karry – denne version med kylling og æbler og masser af smag.
- Fredag: Vi retter opmærksomheden mod Mexico og laver tærte med græskar, chorizo, majs og feta. En skøn kombination! Du kan evt. servere en simpel grøn salat til (ikke medregnet i indkøbsliste).
- Lørdag: Lørdagens menu er en smule mere fancy men rimelig nem og super lækker. Havregrynspaneret torsk med ærtepure og smørstegt spidskål. YUM!
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.