Vegetar bolognese med linser

20. marts 2019

Jeg mener, at du vil kunne snyde de fleste med denne vegetar bolognese. Den har nemlig samme konsistens, samme udseende og nærmest samme smag som kødsovs. Ligner det ikke også klassikeren? Jeg spørger bare om én ting: Hvornår ringer Femina? Jeg har formået at lave et rigtigt damebladsbillede. Ikke at der er noget galt med det, men det er alligevel lidt sjovt.

Opskriften på denne vegetar bolognese opstod, fordi jeg savnede en god sauce til pasta. Det går man aldrig galt i byen med. Jeg havde dog ikke så meget lyst til kød og havde en del linser, der kiggede på mig fra skuffen. Det fede er, at du kan bruge opskriften som basis og komme grønt i, efter hvad du har derhjemme. Jeg vil anbefale dig at beholde champignon, men du kan sagtens udskifte squash med andre revne grøntsager. Jeg har tilføjet en smule fløde for at gøre saucen cremet og mere bolognese-lignende, og du kan nemt lave den vegansk ved at bruge soyafløde i stedet for.

Tip:

  • Den smager endnu bedre dagen efter.
  • Den kan sagtens fryses ned.
  • Den kan kommes i madpandekager, tilsættes bønner for et chili con carne feel og meget andet.
  • Du kan bruge linser fra dåse og dermed gøre det endnu nemmere ved ikke at skulle koge dem først.

 

Læs også: Krydret linsesalat med dadler, æbler og feta / Sprøde linsedeller med gulerødder / Cremet pasta med græskarsauce / Pasta med bagte tomater og flødesauce

Vegetar bolognese med linser (til 4 personer)

  • 1 løg
  • 2 store fed hvidløg
  • 250 g svampe (fx champignon)
  • 1/2 squash, revet
  • 2 spsk frisk/1 spsk tørret timian
  • 250 g linser (grønne eller beluga)
  • 140 g tomatpure (den store dåse)
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl vand rørt med 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 dl fløde (hvis vegansk: brug soyafløde eller lignende)
  • 10 store soltørrede tomater 
  • Olivenolie, salt, sukker og peber
  • Server med: spaghetti og parmesan

Så nemt er det: Start med at skylle linser og koge dem i 15-20 minutter. Skræl løg og hvidløg og hak det fint. Steg begge løg i en stor gryde i lidt olivenolie med timian. Skyl svampene, hak dem fint og kom dem på panden – lad det stege i 10 minutters tid, til det er faldet godt sammen.

Gør lidt plads i midten, kom tomatpure i og rist det et minuts tid, inden du kommer flåede tomater, bouillonvand, de kogte linser, finthakkede soltørrede tomater, 1 spsk sukker og revet squash i. Lad det simre i gryden i 10 minutters tid, inden du smager til med salt og peber og rører fløde i. Det kan sagtens stå og simre i længere tid, hvis du vil. Server med pasta og parmesan til toppen.

  • Reply
    Christina
    24. marts 2019 at 20:38

    Hej Anna. Tusind tak for skønne opskrifter. Jeg er fan.
    Kan man bruge røde linser til denne ret? Da det er det, jeg har liggende i skabet.
    Mvh Christina

    • Reply
      Anna Bartels
      24. marts 2019 at 20:53

      Hej Christina.
      Ja det kan du godt.
      Du skal bare vide, at saucen får mindre struktur, da røde linser koger ud (som i dahl) og disse linser, jeg har brugt her, beholder deres konsistens 🙂
      Hvis du bruger røde linser, ville jeg nok bare koge dem med i bolognesen og ikke forkoge dem. Bolognesen skal måske simre en smule længere og have lidt ekstra væske også.
      Men det burde du sagtens – prøv det frem.
      Og tak for de søde ord ♡
      Kh Anna

Svar

Instagram