Annonce

Madplan: Imponerende hverdagsmad

Madplan-imponerende-hverdagsmad.png

Det sker ikke så tit, men du kender det måske. Du skal have gæster til aftensmad, og det er en helt almindelig hverdagsaften, så det skal være nemt og ikke tage alt for lang tid. Men det må stadig gerne være imponerende og lækkert. Det har jeg i hvert fald prøvet flere gange, og derfor er denne søndags madplan fyldt med hverdagsmad, der vil imponere de fleste og max tage en time at lave. Jeg ved godt, at det nok er de færreste af os, der har brug for at imponere med mad 5 gange på en uge, men det er alligevel meget rart med noget inspiration. Lige så meget til hverdagsluksus eller -forkælelse som til gæster på en helt almindelig hverdag.

I denne uge står den derfor på visuelt flotte retter med masser af friske grøntsager og krydderurter, smag og farver. Der er opskrifter alle dage mandag til fredag (og restedag om lørdagen) til 3-4 personer. Der er 2 dage med fisk, 1 med kylling, 1 med oksekød og en femte helt vegetarisk. Der er flere af mine favoritter som ærtepesto pasta, græskarbygotto med brunet smør og thai beef salad med, og jeg er sikker på, at dine gæster eller familie nok skal blive imponerede. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad

  • Mandag:
    Ugens første (imponerende) aftensmad står på asiatisk laks bagt i en marinade af soya, friske krydderurter, lime, ingefær og chili serveret med en ærtepesto pastasalat med pinjekerner og langtidsbagte tomater.
  • Tirsdag:
    Vi skal en tur til Mexico og have krydrede enchiladas fyldt med kylling-bønnefyld og gratineret med ost i ovnen. Hvis du har cremefraiche eller ingredienser til guacamole – så server endelig det til.
  • Onsdag:
    I dag står den på alt i en skål/comfort food-mad: en cremet græskarbygotto toppet med grønkålschips, en smule brunet smør og ristede hasselnødder. Husk at lave dobbelt portion af opskriften! (Er medregnet i indkøbslisten).
  • Torsdag:
    En simpel, hurtig og smagsfuld liguine pastaret med kongerejer, tomater, hvidløg, chili og frisk persille.
  • Fredag:
    Vi tager (i tankerne) et smut til Thailand og spiser thai beef salad med masser af friske krydderurter, mango, den lækreste dressing og saltede peanuts.
  • Lørdag:
    Restedag med familien! Lav det evt. lidt tapas-inspireret, så I kan få lidt af hvert og lav gerne en tilhørende salat med rester af grønt, frugt og nødder fra køleskabet.
Indkøbsliste madplan
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments