Annonce

Madplan: Nem hverdagsmad på 30 minutter

Nem hverdagsmad - madplan

Siden jeg flyttede hjemmefra, har jeg forsøgt at lave madplan cirka en gang om ugen. Det kan godt være, at jeg ikke altid får skrevet det ned, men jeg får i hvert fald dannet mig et overblik, så jeg kan undgå madspild og lave mad efter tilbud og sæson. Jeg har i sammenhæng med dette derfor også gået med en ide om at lave madplan her på bloggen en gang imellem, formentlig med et tema eller lignende. Men jeg vil gerne spørge jer – er madplaner noget, I kunne tænke jer? Ville det være interessant, og er der noget specielt, I søger? 🙂

Om det bliver starten på noget nyt eller bare denne ene gang, håber jeg, at I kan være med til at afgøre. Jeg synes i hvert fald, at det er virkelig rart at have en plan over ugens måltider, især i hverdagene. I denne omgang har jeg sat fokus på nem hverdagsmad på 30 minutter fra mandag til fredag til 4 personer. Alt skal kunne laves på cirka 30 minutter, og så skal det være sundt, lækkert og varierende. 2 dage med kød, 1 dag med fisk, 2 vegetariske dage og masser af grønt, der kan bruges til flere af opskrifterne.

Madplan: Nem hverdagsmad på 30 minutter

 • Mandag:
  Start ugen med at varme dig på en skål krydret indisk dahl serveret med skyr, friske koriander og ristede mandler. Du kan eventuelt lave dobbeltportion og have til frokost eller lave en af de kommende dage til reste-aftensmad – det smager næsten kun bedre dagen efter.
 • Tirsdag:
  Lynstegt kylling med pesto
  fyldt med masser af svampe, spinat og cherrytomater serveret med grove ris.
 • Onsdag:
  Cremet og lækker kartoffel-porresuppe er perfekt i dette kølige vintervejr. Du kan sagtens servere lidt brød til også. 
 • Torsdag:
  Mere suppe og denne gang en spicy thaisuppe med kylling, nudler, masser af sprøde grøntsager og saltede peanuts på toppen, der sender tankerne mod syd.
 • Fredag:
  Fredag er i denne omgang fiskedag og tid til en af mine yndlingspastaretter med røget laks, spinat og ricotta. Den tager ingen tid at lave og smager så lækkert og cremet.

Er madplaner noget, I har lyst til skal gentages engang imellem? Skriv meget gerne en kommentar herunder 🙂 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments