Æblekage med kanel og mandler

7. september 2013
Æblekage med kanel og mandler

Som jeg skrev i det tidligere indlæg med opskriften på æblekompot med ingefær, vanilje og krydderier, har vi et æbletræ i haven, som lige nu bugner af friske, lidt syrlige æbler. Og så kan jeg jo næsten ikke komme udenom at lave æblekage med kanel. Og den er her virkelig god! Så god, at jeg ikke nåede at tage billeder af den, før vi og vores gæster havde spist meget af den.
Jeg bruger som sagt æbler fra haven, men du kan også sagtens købe æbler. Der vil jeg bare foreslå dig at købe nogle æbler, der er lidt syrlige.

Det her er min klare favorit og go-to opskrift, når det kommer til æblekage. Så da jeg havde fødselsdag i sidste weekend og fik hele familien på besøg, så skulle denne kage selvfølgelig på bordet. Du har måske allerede set det på Instagram? Æblekagen bliver helt smovset, snasket og lækker indeni, og så er den fyldt med efterårsæbler, masser af kanel og grofthakkede mandler. Og så er den oven i købet virkelig nem at lave! Det her er en æblekage, der er dejlig smovset – som om der var marcipan i. Kagen har en dejlig smag af kanel, æblerne er saftige og med de sprøde mandler på toppen, går man ikke galt i byen 😉

Find endnu flere æbleopskrifter lige her.

Æblekage med kanel og mandler

Æblekage med kanel og mandler (ca. 10 personer)

 • Dej: 150 g smør
 • 175 g sukker
 • 1/2 tsk vaniljepulver (ikke sukker) eller 1 vaniljestang
 • 3 store æg
 • 150 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • Fyld: 4 mellemstore syrlige æbler
 • 2 spsk. stødt kanel med top
 • 2 spsk. sukker (afhængig af hvor sure æblerne er)
 • Drys: Mandler, ca. en lille håndfuldSå nemt er det: Start med at lave fyldet ved at skære æblerne i både. Vend dem i kanel og sukkeret. Lav så dejen ved at starte med at røre smør, vanilje og sukker blødt. Tilsæt så 1 æg ad gangen. Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i smørblandingen. Smør en form og hæld dejen ned i. Pres og fordel æblestykkerne ned i kagen. Hvis der er lidt kanelsukker tilovers fra æblerne i bunden af skålen, kan du drysse det over kagen. Hak mandlerne groft og drys dem ud over. Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader. Server med rørt is, altså lidt softice-agtig, eller med cremefraiche. Kagen er også god kold.

Tip: du kan også komme rosiner eller kardemomme i dejen. Hvis du kommer rosiner i, kan du tage lidt af sukkeret i dejen fra.

 • Reply
  Anja
  28. august 2018 at 18:37

  Hej Anna,
  Jeg var i weekenden på æblerov i min mormors have med tanke på at bage denne æblekage. Nu bliver jeg dog i tvivl om, hvordan æblerne skal fordeles ned i kagen. På billedet ser det ud som om at skallen vender opad, men i teksten skriver du, at skallen skal vende nedad i kagen.
  Hvilken metode er den rigtige? – og gør det overhovedet nogen forskel?
  Knus Anja

  • Reply
   Anna Bartels
   30. august 2018 at 9:46

   Hej Anja.
   Det kan jeg da godt se! Det er da skørt. Og du har helt ret – det gør ingen forskel.
   Jeg synes bare, at det ser pænere ud med skallen opad, fordi det giver en fin farve.
   Det lyder skønt med æbler fra mormors have! Jeg håber, at de er lige så gode i denne kage også.
   God fornøjelse – spis et stykke for mig 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Eva
  13. september 2020 at 18:13

  Hej Anna
  Jeg kom lige frem til dette indlæg via et nyt indlæg🤗Hvilken størrelse form passer opskriften til?
  Mange hilsner Eva

  • Reply
   Anna Bartels
   14. september 2020 at 8:14

   Hej Eva,
   Jeg har brugt en firkantet form, ca. 22 x 22 cm 🙂
   Kh Anna

   • Reply
    Eva
    14. september 2020 at 21:28

    Tak🤗

Svar