Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Æblekage med kanel og mandler
Den bedste opskrift på æblekage. Svampet, sprød og lækker. Med masser af syrligt søde æbler, kanel og mandler. Er du til marcipan, så kom endelig det i også. Opskriften er nok til 8-10 personer.
4.50
fra
6
stemmer
Servings:
8
personer
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
45
minutter
min
I alt
1
time
t
5
minutter
min
Ingredienser
150
g
smør
(blødt)
175
g
sukker
(+ 2 spsk til æblerne)
1
vaniljestang
(eller ½ tsk ren vaniljepulver)
3
æg
(store )
150
g
hvedemel
1
tsk
bagepulver
4
æbler
(mellemstore og syrlige)
2
spsk
stødt kanel
(med top)
1
håndfuld
mandler
Fremgangsmåde
Start med at lave fyldet ved at skære æblerne i både. Vend dem i kanel og de 2 spsk sukker.
Lav så dejen ved at røre smør, vanilje og sukker blødt.
Pisk 1 æg i ad gangen.
Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i smørblandingen.
Smør en form, ca 22 x 22 cm, og hæld dejen ned i.
Pres og fordel æblestykkerne ned i kagen. Hvis der er lidt kanelsukker tilovers fra æblerne i bunden af skålen, kan du drysse det over kagen.
Hak mandlerne groft og drys dem ud over.
Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest