Den bedste opskrift på æblekage. Svampet, sprød og lækker. Med masser af syrligt søde æbler, kanel og mandler. Er du til marcipan, så kom endelig det i også. Opskriften er nok til 8-10 personer.
4.41 fra 5 stemmer
Servings: 8personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet5 minuttermin
Ingredients
150gsmør(blødt)
175gsukker(+ 2 spsk til æblerne)
1vaniljestang(eller ½ tsk ren vaniljepulver)
3æg(store )
150ghvedemel
1tskbagepulver
4æbler(mellemstore og syrlige)
2spskstødt kanel(med top)
1håndfuldmandler
Fremgangsmåde
Start med at lave fyldet ved at skære æblerne i både. Vend dem i kanel og de 2 spsk sukker.
Lav så dejen ved at røre smør, vanilje og sukker blødt.
Pisk 1 æg i ad gangen.
Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i smørblandingen.
Smør en form, ca 22 x 22 cm, og hæld dejen ned i.
Pres og fordel æblestykkerne ned i kagen. Hvis der er lidt kanelsukker tilovers fra æblerne i bunden af skålen, kan du drysse det over kagen.