Æble cheesecake med crumble

6. oktober 2018

Æble cheesecake med crumbleForrige weekend havde jeg inviteret familien til fødselsdag i min lille lejlighed på Østerbro, og som min bedstemor sagde: “Jeg har glædet mig sådan – Anna laver altid noget lækkert. Det er værd at gå op på femte for”, så har jeg ligesom lidt at leve op til. Jeg elsker at have gæster og lave noget lækkert til dem, og denne æble cheesecake med crumble serverede jeg sammen med fødselsdagsboller og kaffe en masse. Så hyggeligt!

Den bagte æble cheesecake har jeg fået inspiration til fra en gammel kogebog fra Amo, og det er en perfekt måde at bruge sæsonens efterårsæbler. Og så er jeg fan af både æblecrumble og cheesecake, så et mix mellem de to kan aldrig være dårligt. Kagen blev SÅ lækker, hvis jeg selv skal sige det – det mente mine gæster heldigvis også. Sprød kiksebund, et blødt og cremet cheesecakefyld, æblekompot med kanel og crumble med mandler på toppen. Kagen skal bages af et par gange, men derudover er den faktisk rimelig nem at lave og kan sagtens laves gerne dagen før. Portionen er også ret stor, så du kan sagtens halvere den, hvis du ikke skal have gæster.

Læs også: Æblekage med crumble / Æblekage med kanel og mandler / Panna cotta med æble og karamel / Cheesecake med passionsfrugt

Æble cheesecake med crumble Æble cheesecake med crumble Æble cheesecake med crumble

Æble cheesecake med crumble (til 10-12 personer)

 • Smuldredej: 100 g mandler
 • 200 g hvedemel
 • 50 g havregryn
 • 100 g rørsukker
 • 200 g koldt smør
 • 1 lille tsk flagesalt
 • Fyld: 500 g flødeost naturel
 • 100 g rørsukker
 • 2 æg
 • 400 g æblekompot (fx a la denne – men uden ingefær)

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at hakke mandler groft. Kom dem op i en skål sammen med resten af ingredienserne til dejen. Brug dine hænder til at smuldre dejen godt sammen. Tag 2 håndfulde af smuldredejen fra til senere og tryk resten ned i en form (ca 20 x 30 cm eller en stor springform) foret med bagepapir. Bag bunden ved 170 grader varmluft i 12 minutter.

Pisk flødeost, æg og rørsukker sammen og hæld det ovenpå den forbagte bund. Bag kagen 15 minutter mere. Lad den køle en smule af, inden du fordeler æblekompot ovenpå og smuldre med resten af smuldredejen på toppen. Bag kagen for sidste gang i 20 minutter. Lad kagen køle helt af og kom den så på køl for at sætte sig helt – minimum et par timer og gerne natten over.

  Svar