Æble cheesecake med crumble

Æble cheesecake med crumble

Forrige weekend havde jeg inviteret familien til fødselsdag i min lille lejlighed på Østerbro, og som min bedstemor sagde: “Jeg har glædet mig sådan – Anna laver altid noget lækkert. Det er værd at gå op på femte for”, så har jeg ligesom lidt at leve op til. Jeg elsker at have gæster og lave noget lækkert til dem, og denne æble cheesecake med crumble serverede jeg sammen med fødselsdagsboller og kaffe en masse. Så hyggeligt!

Cheesecake møder æblecrumble

Den bagte æble cheesecake har jeg fået inspiration til fra en gammel kogebog fra Amo, og det er en perfekt måde at bruge sæsonens efterårsæbler. Og så er jeg fan af både æblecrumble og cheesecake, så et mix mellem de to kan aldrig være dårligt. Kagen blev SÅ lækker, hvis jeg selv skal sige det – det mente mine gæster heldigvis også. Portionen er også ret stor, så du kan sagtens halvere den, hvis du ikke skal have gæster.

Æble cheesecake med crumble
Æble cheesecake med crumble

Æble cheesecake med crumble bund og top

Denne æble cheese består af et blødt og cremet cheesecakefyld, en æblekompot med kanel og sprød crumble med mandler som top og bund. Kagen skal bages af et par gange, men derudover er den faktisk rimelig nem at lave og kan sagtens laves gerne dagen før. Den er perfekt til en kop te eller kaffe, om eftermiddagen, til gæster og om efteråret.

Æble cheesecake med crumble
Æble cheesecake med crumble

Æble cheesecake med crumble

Æble crumble møder cheesecake i denne lækre kage
4 fra 2 stemmer
Antal: 12 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse47 min
Køletid3 t

Ingredienser

Smuldredej

  • 100 g mandler
  • 200 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 100 g rørsukker
  • 200 g smør (koldt )
  • 1 tsk flagesalt

Fyld

  • 500 g flødeost (naturel)
  • 100 g rørsukker
  • 2 æg
  • 400 g æblekompot (fx som i linket men uden ingefær)

Noter

Lav endelig kagen dagen før, så den kan nå at sætte sig på køl.

Køkkenudstyr

  • Kageform

Fremgangsmåde

Smuldredej

  • Hak mandler groft og kom dem op i en skål sammen med resten af ingredienserne til smuldredejen.
  • Brug dine hænder til at smuldre dejen godt sammen.
  • Tag 2 håndfulde af smuldredejen fra til senere og tryk resten ned i en form (ca 20 x 30 cm eller en stor springform) foret med bagepapir.
  • Bag bunden ved 170 grader varmluft i 12 minutter.

Samling og bagning

  • Pisk flødeost, æg og rørsukker sammen og hæld det ovenpå den forbagte bund.
  • Bag kagen 15 minutter mere.
  • Lad den køle en smule af, inden du fordeler æblekompot ovenpå og smuldre med resten af smuldredejen på toppen.
  • Bag kagen for sidste gang i 20 minutter.
  • Lad kagen køle helt af og kom den så på køl for at sætte sig helt – minimum et par timer og gerne natten over.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments