Krydret æblekompot med ingefær og vanilje

Krydret æblekompot med ingefær og vanilje

Efteråret er for alvor startet, og det betyder, at æbletræet i haven er fyldt med lækre, saftige og let syrlige æbler. Derfor har jeg idag lavet denne meget lækre æblekompot med ingefær, kardemomme, kanel og de flotteste sorte vaniljekorn. Den var utrolig let at lave, og så kan det bruges til så meget godt.
Det er en dejlig smagsfuld æblekompot med et varmt ingefær kick, en dejlig smag fra de gode krydderier og en let syrlighed fra de friske æbler fra haven.

Brug fx din æblekompot med ingefær og vanilje på chiagrød med flødeskum / På tykke græskarpandekager / Som en gammeldags æblekage

Krydret æblekompot med ingefær og vanilje 1Æblekompot med ingefær og vanilje (2 glas – 30 minutter)

Du skal bruge: 
Ca. 1 kg let syrlige æbler (fra haven)
3,5 dl vand
1,5 tsk kardemomme
2 store tsk. stødt kanel
1 vaniljestang
1 tsk stødt ingefær
6 cm frisk ingefær
Saft og skal fra 1 citron
4 spsk sukker (afhængig af hvor sure æblerne er)


Så nemt er det: 
Du skal starte med at skrælle æblerne, og så skære dem i store tern. Hæld dem i en stor gryde. Skær skrællen af ingefæren og hak ingefæren fint. Put det ned til æblerne. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og smid både korn og stang ned til æblerne. Kom resten af ingredienserne i gryden; vand, kardemomme, kanel, stødt ingefær, sukker, saft og skal af citron.
Sæt gryden på komfuret og få det op og koge. Når det koger, sætter du låg på gryden og skruer ned på lav varme, så den bare står og simrer.
Efter ca. 20 minutter er den færdig. Hvis den her er for sur, kan du komme lidt mere sukker i. Lad den køle af.

Skold 2 glas (kom kogende vand i, for at fjerne bakterier) og hæld kompotten ned i, sæt låg på og kom dem i køleskabet. De kan holde i ca. 3 uger uåbnet, og ca. 10 dage åbnet.

Jeg ville foreslå dig, at spise den krydrede æblekompot på din grød om morgenen med hakkede mandler eller oven på en ostemad, uhm det er altså lækkert!
Krydret æblekompot med ingefær og vanilje 3
Overnight havregrød med kompot og hakkede mandler
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments