Æblekompot med ingefær og vanilje

Krydret æblekompot med ingefær og vanilje

Efteråret er for alvor startet, og det betyder, at æbletræet i haven er fyldt med lækre, saftige og let syrlige æbler. Derfor har jeg idag lavet denne meget lækre æblekompot med ingefær, kardemomme, kanel og de flotteste sorte vaniljekorn. Den var utrolig let at lave, og så kan det bruges til så meget godt.

Opskrift på æblekompot med ingefær

Det er en dejlig smagsfuld æblekompot med et varmt ingefær kick, en dejlig smag fra de gode krydderier og en let syrlighed fra de friske æbler fra haven. Brug fx din æblekompot med ingefær og vanilje på havregrød, chiagrød med flødeskum, på tykke græskarpandekager eller som om en gammeldags æblekage. Jeg vil også foreslå dig at spise den krydrede æblekompot på din grød om morgenen med hakkede mandler eller oven på en ostemad, uhm det er altså lækkert!

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Æblekompot med ingefær og vanilje 1
æblekompot med ingefær og vanilje

Æblekompot med ingefær og vanilje

En frisk og lækker æblekompot med ingefær og vanilje. Perfekt som topping eller på brød.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 glas
Forberedelse8 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt28 minutter

Ingredienser

  • 1 kg æbler (gerne syrligt søde)
  • dl vand
  • tsk kardemomme
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 vaniljestang
  • 6 cm frisk ingefær
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • 4 spsk sukker (afhængig af hvor sure æblerne er)

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne og skær dem i store tern. Hæld dem i en stor gryde.
  • Skær skrællen af ingefæren og riv det fint. Kom det ned til æblerne.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og smid både korn og stang ned til æblerne.
  • Kom resten af ingredienserne i gryden; vand, kardemomme, kanel, sukker, saft og fintrevet skal fra citron.
  • Sæt gryden på komfuret og få det op og koge. Når det koger, sætter du låg på gryden og skruer ned på lav varme, så den bare står og simrer.
  • Efter ca. 20 minutter er den færdig. Hvis den her er for sur, kan du komme lidt mere sukker i.
  • Lad den køle af.
  • Skold 2 glas (kom kogende vand i, for at fjerne bakterier) og hæld kompotten i, sæt låg på og kom dem i køleskabet. De kan holde i ca. 3 uger uåbnet og ca. 10 dage åbnet.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments