Tykke græskarpandekager

13. oktober 2018

Tykke græskarpandekagerDet er græskarsæson, og supermarkederne bugner med billige hokkaido og butternut squash, og det skal virkelig udnyttes. Jeg har haft ideen om græskarpandekager på tegnebrættet i lang tid, og nu skulle det ske. Disse pandekager med græskar blev derfor nydt i weekenden med frisklavet æblekompot og amlou (marokkansk mandelsmør med arganolie) på toppen og en god kop kaffe til.

Jeg bruger græskarmos i mine pandekager, og det er altså ret genialt. Græskar gør pandekagerne svampede, fugtige og giver en smule sødme, hvilket betyder, at de er uden tilsat sukker. Smart! Mine græskarpandekager er små, tykke og krydrede med smag af kanel, kardemomme og ingefær. Jeg har også tilsat rosiner, fordi jeg er vild med det, men dem kan du sagtens undlade, hvis du ikke er fan. Ps. lav gerne en stor portion og opbevar dem i køleskabet til hurtige morgener eller eftermiddagssnack. Smurt med nøddesmør er det ligesom slik.

Vild med pandekager? Læs også: Gulerodskage-pandekager / Havregrødsklatkager med gulerod / Glutenfrie bananpandekager / Sunde blåbærpandekager med fuldkorn

Tykke græskarpandekager

Tykke græskarpandekager (12 små pandekager – 2 personer)

 • 300 g græskar, fri for kerner (hokkaido eller butternut squash)
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • krydderier: 2 tsk kanel + 1 tsk stødt kardemomme + 1 tsk stødt ingefær
 • 1 nip salt
 • 1,5 dl hvedemel
 • 0,5 dl havregryn
 • 0,75 dl væske (plantemælk, komælk eller lignende)
 • evt. en håndfuld rosiner
 • smør eller kokosolie til stegning

Så nemt er det: Start med at skære græskar i små tern og koge dem i vand i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra og mos dem med et piskeris. Pisk resten af ingredienserne i.

Steg dine græskarpandekager ved middelhøj varme i lidt smør eller kokosolie, til de er gyldne på begge sider. Steg dem gerne af to omgange, da de formentligt ikke kan være på panden samtidigt. Top med lækre sager og nyd.

  Svar