Tykke græskarpandekager

Tykke græskarpandekager

Det er græskarsæson, og supermarkederne bugner med billige hokkaido og butternut squash, og det skal virkelig udnyttes. Jeg har haft ideen om græskarpandekager på tegnebrættet i lang tid, og nu skulle det ske. Lidt ligesom bananpandekager eller blåbærpandekager. Disse pandekager med græskar blev derfor nydt i weekenden med frisklavet æblekompot og amlou (marokkansk mandelsmør med arganolie) på toppen og en god kop kaffe til.

Svampede græskarpandekager

Jeg bruger græskarmos i mine pandekager, og det er altså ret genialt. Græskar gør pandekagerne svampede, fugtige og giver en smule sødme, hvilket betyder, at de er uden tilsat sukker. Smart! Mine græskarpandekager er små, tykke og krydrede med smag af kanel, kardemomme og ingefær. Jeg har også tilsat rosiner, fordi jeg er vild med det, men dem kan du sagtens undlade, hvis du ikke er fan. Ps. lav gerne en stor portion og opbevar dem i køleskabet til hurtige morgener eller eftermiddagssnack. Smurt med nøddesmør er det ligesom slik.

Tykke græskarpandekager
Tykke græskarpandekager

Tykke græskarpandekager

Server græskarpandekager som luksus morgenmad og top med nøddesmør, flødeskum, skyr eller hvad du nu helst vil have.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse40 min

Ingredienser

  • 300 g græskar (fri for kerner (hokkaido eller butternut squash))
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 nip salt
  • 1,5 dl hvedemel
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,75 dl mælk
  • 1 dl rosiner (kan undlades)
  • smør (til stegning)

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande
  • Piskeris

Fremgangsmåde

  • Skær græskar i små tern og kog dem i vand i en gryde, til de er møre.
  • Hæld vandet fra og mos dem med et piskeris.
  • Pisk resten af ingredienserne i.
  • Steg dine græskarpandekager ved middelhøj varme i smør, til de er gyldne på begge sider. Steg dem gerne af to omgange, da de formentligt ikke kan være på panden samtidigt.
  • Top med lækre sager og nyd.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments