Sprøde kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost

18. november 2015

Sprøde kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost photo IMG_6276_zpsnggcxsxk.jpgDet er ikke lang tid siden, at jeg smagte kyllingefrikadeller for første gang. Og jeg må sige, at jeg er vendt tilbage igen og igen. Det er en virkelig god og anderledes måde at få kylling på, og jeg har altid været ret vild med frikadeller, så hvorfor ikke lave frikadeller af kyllingefars? Herhjemme er vi i hvert fald blevet ret vild med disse deller og har allerede prøvet dem i flere forskellige versioner. Kyllingedeller med friske krydderurter eller med feta, spinat og soltørrede tomater og nu også denne version – kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost.

Ideen til disse kyllingedeller opstod faktisk for et par uger siden, da jeg deltog i et event på Kokkeriet med 8 andre søde madbloggere i samarbejde med Danpo. Du kan se et par billeder taget af fotograf Thomas Vilhelm nedenunder. Her blev vi inddelt i 4 hold, der stod for henholdsvis forret, mellemret, hovedret eller dessert. Alle retter skulle indeholde kylling – ja også desserten (!). Vi fik en smule hjælp fra chefkok David Johansen og de andre kokke på Kokkeriet, og så slog vi os ellers bare løs i køkkenet, hvor fokus var hakket kyllingekød og alternative måder at bruge det på.

Find flere opskrifter med kylling lige her.
 photo _F5A7889_zpssqbcflk7.jpg
Danpo event photo _F5A8280_zpsk1delyfu.jpg
 photo _F5A8410_zpst797xefm.jpg
 photo _F5A9002_zpslaazdvoq.jpg

Jeg var på hold med Camilla fra Smagpaamaden, og vi kreerede ovenstående mellemret. En rødbedetærte hvor selve tærtebunden bestod af en kyllingefars med masser af frisk persille. Til servering blev den anrettet med en grov persille-mandelpesto, klatter af frisk gedeost og skovsyre. Jeg var ret tilfreds, og vi gik faktisk også hen og vandt 😀

Forreten bestod af en fennikelsalat med rejer og sticky kyllingeboller på spyd. Hovedretten var farseret kyllingebryst med hjerte og lever serveret med blomkål på 3 forskellige måder, syltede rødløg og en kraftig sauce. Og sidst men ikke mindst desserten, som bestod af en saltkaramel panna cotta med vaniljesyltede pærer, frysetørret solbær og finthakket, sprødt kyllingeskind. Det var en virkelig hyggelig, sjov, lærerig og ikke mindst (mad)lækker aften, og det har givet mig en masse inspiration til nye kyllingeretter.

Men for at vende tilbage til de lækre deller, som det hele jo faktisk handler om, så er de super nemme at lave, fyldt med en masse sprøde, groftrevne rødbeder og hytteost. Rødbederne giver en mild smag, sprødhed og den fineste farve. Hytteosten gør dellerne saftige og mere lette. Og så en god stegeskorpe uden på, så er det svært ikke at blive begejstret 😉 Server dem til en lækker salat eller få inspiration her. De er også virkelig gode dagen efter, fx i en sandwich.

Sprøde kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost photo IMG_6279_zpstiuui0ly.jpg

Sprøde kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost 

 • 500 g hakket kyllingekød
 • 1 æg
 • 1 spsk salt
 • 2 spsk mel
 • 1 spsk havregryn (kan undlades)
 • friskkværnet peber
 • 1 stor rødbede
 • 2 spsk hytteost
 • 1 spsk smør + olie til stegning

 

Så nemt er det: Start med at ælte kyllingefarsen godt sammen med salt i et minuts tid. Det gøres nemmest og bedst med hænderne. Ælt så æg i og derefter friskkværnet peber, hvedemel og havregryn. Skræl rødbeden og riv den groft. Vend hurtigt farsen med rødbede og hytteost, så det netop er blandet sammen. Lad farsen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.

Varm en pande op til høj varme med olie og smør. Form kyllingefrikadeller med en ske og din hånd og steg dem ved middel-høj varme, cirka 4-5 minutter på hver side afhængigt af størrelse. Lad dem stå 5 minutter og trække på eftervarmen.

 • Reply
  Maria Hoffbeck fra En verden af kunst
  19. november 2015 at 9:40

  Meget lækre kyllingedeller med super god sammensætning 🙂
  Og sikke et dejligt event I var på, ser godt ud, gode billeder 🙂
  Jeg ønsker dig en skøn dag.

  • Reply
   Anna
   20. november 2015 at 14:47

   Tusind tak Maria! De er virkelig også gode 😉
   Ja det var bare så sjovt!
   I lige måde og god weekend 🙂

 • Reply
  K
  27. juli 2017 at 15:43

  Mums de ser lækre ud!!! Googlede kyllingedeller og fandt heldigvis dig 🙂 Kommer straks på mad to do listen!

  • Reply
   Anna Bartels
   27. juli 2017 at 16:58

   Dejligt at høre K! Kyllingefrikadeller er faktisk også en af mine favoritter. Hvis du er vild med disse, har jeg også en anden opskrift her på bloggen med soltørrede tomater, feta og spinat, du må prøve. Håber du kan lide dem! 🙂

 • Reply
  Marianne
  5. juli 2018 at 18:53

  Virkeligt gode deller.. Jeg brugte proteinpulver i stedet for mel og tilføjede lidt revet løg og hakket persille og dryssede dem efter stegning med salt og har sjældent smagt så gode deller.. Som tilbehør havde jeg en stor klat hytteost og bagte rødbeder med honning og salt.. Super dejligt måltid !

  • Reply
   Anna Bartels
   8. juli 2018 at 12:38

   Uh det lyder skønt Marianne! Jeg bliver helt sulten 😉
   Tak for din kommentar,
   Kh Anna

Svar