Kyllingefrikadeller med krydderurter

Kyllingefrikadeller med krydderurter

De her kyllingefrikadeller med krydderurter har jeg lavet rigtig mange gange. Men jeg har opdaget, at jeg aldrig har delt dem på bloggen med jer. Det er jo en fejl, for de er ret lækre, nemme og sunde. Det første min søster sagde, da hun smagte dem for første gang for et par år siden var, at det smagte som chicken nuggets – bare på den endnu bedre måde. Det tænker jeg aldrig kan være dårligt.

Opskrift på kyllingefrikadeller med krydderurter

Mine kyllingefrikadeller er fyldt med friske krydderurter, som passer rigtig godt sammen med kyllingekødet. Det er en basisopskrift, så du kan sagtens tilføje nogle revne grøntsager, ost eller krydderier. Jeg serverede dem sammen med ovnristede blomkål og kikærter, som er en af min yndlingstilbehør. Du kan også servere alle mulige salater, pasta, kartofler eller hvad du nu har lyst til som tilbehør. Er du vild med kyllingefrikadeller med krydderurter, så skal du også prøve mine kyllingefrikadeller med spinat, soltørrede tomater og feta eller kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost.

Kyllingedeller
Kyllingedeller

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

kyllingefrikadeller med krydderurter

Kyllingefrikadeller med krydderurter

En sund og sund opskrift på kyllingefrikadeller med krydderurter. Vælg de krydderurter du bedst kan lide. Opskriften giver cirka 12 deller.
5 fra 2 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hviletid30 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

 • 500 g hakket kyllingekød
 • 1 spsk groft salt
 • 1 fed hvidløg (presset)
 • 1 æg
 • 2 spsk hvedemel
 • ½ dl mælk ( eller fløde)
 • 2 håndfulde friske krydderurter (jeg brugte oregano, timian og basilikum)
 • olivenolie og smør (til stegning)

Fremgangsmåde

 • Ælt kyllingekød og salt sammen i en skål i et minut eller to, til farsen bliver lidt sej.
 • Rør også ægget i og derefter mel, presset hvidløg og mælk.
 • Hak de friske krydderurter og ælt også dem i sammen med friskkværnet peber.
 • Lad farsen hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
 • Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt 1 spsk smør og 2 spsk olie på panden.
 • Form kyllingefrikadeller med en ske og din hånd og steg dem i små 5 minutter på hver side, til de er sprøde og gennemstegte.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments