Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Jeg er ret vild med de såkaldte ‘deller’ – men altså hvem er ikke det? Og det er både de traditionelle, dem med kylling og mange flere versioner. Du kan fx allerede finde flere opskrifter på bloggen – bare rul lidt længere ned, hvor jeg viser dig et par forslag. En af mine favoritter er dog alligevel kyllingefrikadeller, så i dag får i en lidt anderledes version.

Opskrift på de bedste kyllingefrikadeller

Derfor har jeg lavede disse kyllingefrikadeller, der er sprøde udenpå og saftige indeni. Derudover er de fyldt med frisk spinat, små stykker af cremet feta og lækre soltørrede tomater. Ideen fik jeg nede på Kreta her til sommer, hvor vi spiste meget feta og tomater. Og de blev faktisk virkelig gode, hvis jeg altså selv skal sige det. Kombinationen af sprødt, salt, saftigt og krydret er virkelig godt. Server dem gerne til en lækker salat eller mit yndlingstilbehør ovnristede blomkål og kikærter.

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Jeg har efterfølgende lavet de her kyllingefrikadeller mindst 10-15 gange. De er bare altid gode. Mest i denne lækre kombination af salt feta, saftig spinat og krydrede soltørrede tomater. Der er dog uendelige muligheder for valg af fyld – du kunne rive squash, gulerødder eller rodfrugter og vende i farsen for ekstra grønt, du kan tilføje en masse hakkede krydderurter og citronskal eller bare køre dem helt simple uden fyld. Det er op til dig, og det kan næsten kun blive godt.

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater
Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater

Lækre, saftige og nemme kyllingefrikadeller fyldt med feta, spinat og soltørrede tomater. Perfekt opskrift til hele familien. Opskriften er til 4 personer og rester på madpakken, med en salat eller som pålæg på rugbrød dagen efter kan anbefales.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse12 min
Tilberedelse10 min
Hviletid30 min

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk fint salt
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk mel
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 6 soltørrede tomater (store)
  • 50 g feta (helst fra blok)
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olie

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Ælt kyllingekødet med salt et par minutter, til farsen bliver lidt fast.
  • Ælt derefter æg i, så havregryn, mel og friskkværnet peber.
  • Hak spinaten lidt groft, skær de soltørrede tomater i små stykker og smuldr feta i mindre bidder.
  • Ælt spinat og soltørrede tomater godt ind i farsen og til sidst feta – ælt så lidt som muligt, så fetaen bliver i små stykker. Det skal bare lige røres sammen og fordeles.
  • Lad nu farsen hvile på køkkenbordet i 30 minutter, hvilket giver dig tid til at lave noget tilbehør.
  • Opvarm en stor pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden.
  • Form kyllingedeller ved hjælp af en ske (evt dyppet i lidt varmt vand mellem hver delle) og din hånd og steg dem på panden i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Start med lidt høj varme, så de kan blive sprøde udenpå og skru så lidt ned.
  • Du kan eventuelt lade dem stå et par minutter på eftervarmen til sidst, så du er helt sikker på, at de er gennemstegte.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments