Madplan: Opskrifter med proteiner

12. maj 2019
Madplan: opskrifter med proteiner

Jeg fik en forespørgsel den anden dag. En madplan fyldt med opskrifter med proteiner. Ekstra proteinrig mad. Skøn ide! Jeg træner også selv en del og skal huske mig selv på at få nok proteiner. Nogle gange glemmer jeg nemlig lidt at tilføje proteiner, når jeg skal lave nem aftensmad. Og det er faktisk slet ikke så besværligt, da der er mange fødevarer, der indeholder proteiner. Kylling, æg, tun, kikærter og bønner, hytteost, laks og meget mere. Denne madplan er derfor lige så meget en reminder til mig selv, som det er inspiration til jer, der gerne vil spise flere proteiner. Og man kan sagtens lave madplanen uden at have fokus på ekstra proteiner også.

Denne madplan med opskrifter med proteiner består af 3 dage med kød, 2 med fisk, 1 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 eller version 3.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad  / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn / Aftensmad verden rundt

Madplan: Opskrifter med proteiner

 • Mandag: Ugen starter ud i Mexico med huevos rancheros – bønner, masser af krydderier og æg i tomatsauce. Toppet med ost. Både bønner og æg er fyldt med proteiner her. Server med tortillapandekager.
 • Tirsdag: Menuen står i dag på kylling i kikærtesovs. Det lyder umiddelbart lidt sjovt, men kikærterne blendes og giver en mere cremet og mættende sauce. Med et curry-lignende look and taste.
 • Onsdag: Til aftensmad denne onsdag er der tunsalat med hytteost og æbler på (ristet) rugbrød på menuen. Lav dobbelt portion af tunsalaten (er medregnet i indkøbsliste). Både tun, hytteost og rugbrød er rige på proteiner, og det er super nemt at lave.
 • Torsdag: I dag står den på kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost serveret med en spinatsalat med avocado, kikærter og feta. Lav dobbelt op på kyllingedellerne (er medregnet i indkøbsliste), så du har til lørdag også.
 • Fredag: Fredagens menu står på spinat-æggewraps med avocado og røget laks. Opskriften er til 2 personer, så du kan bare gange op (medregnet i indkøbsliste)
 • Lørdag: Spis resten af kyllingefrikadellerne og server med sprøde broccoli-fritter. Jeg har ikke en opskriftsindlæg på sidstnævnte, men du skal bare vende mundrette broccoli-buketter med olivenolie og salt og riste dem ved 180 grader i 25-30 minutter, til de er sprøde.
 • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Indkøbsliste madplan med proteiner

Ugens søde sag:
Peanutkage med kikærter og chokolade

Peanutbutter kage med kikærter og chokolade
 • Reply
  Anne
  12. maj 2019 at 19:28

  Hej Anna 😊
  Du må meget gerne lave en tema-madplan med indisk eller marokkansk mad. Det kunne også være godt med en madplan, hvor en bestemt grøntsag er i centrum – og allerhelst en variant, der er i sæson. Det kan ganske vist være kedeligt at spise noget med broccoli seks dage i streg, men så kan man jo bruge opskriften og lade den indgå i sin egen madplan. Det kunne være et indlæg med “broccoli på seks måder”, “edamamebønner på seks måder”, “peberfrugt på seks måder eller noget i den dur 😊

  • Reply
   Anna Bartels
   13. maj 2019 at 13:43

   Hej Anne.
   Det er nogle super gode ideer! Jeg har skrevet dem ned.
   Jeg er helt enig med dig i, at det måske er meget at spise broccoli til alle måltider, men jeg skal forsøge at finde en måde, hvor der kan være fokus på en eller måske flere grøntsager i sæson. Og krydret/mellemøstlig mad måske? Det elsker jeg også selv 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Tina
  28. maj 2019 at 10:56

  Hej Anne
  Det er da en fejl at jeg ikke er faldet over din side før 🙁 Du har helt sikkert en ekstra følger nu !
  Og super fedt med en madplan, hvor der er en indkøbsliste med 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   28. maj 2019 at 11:37

   Sikke en dejlig kommentar Tina! Det er jeg så glad for at høre.
   Du skal være så velkommen ♡

Svar