Annonce

Kage med kikærter, peanutbutter og chokolade

Kage med kikærter, peanutbutter og chokolade

Kage med kikærter? Ja du har læst helt rigtigt, og nogle af jer ser sikkert præcis sådan ud i hovedet, som min søster gjorde, da jeg fortalte hende om denne peanutkage med kikærter den anden dag. Jeg har før lavet en brownie med sorte bønner, så jeg vidste, at det fungerede super godt med bønner i en kage. Og så har jeg en roomie, der er klar på eksperimenter og elsker kikærter lige så meget som jeg, så selvfølgelig måtte vi kaste os ud i det sidste weekend.

Kage med kikærter og peanutbutter

Som I måske også ved, så har jeg udover kikærter også en ret stor kærlighed til peanutbutter. Så meget at det nok ville være en af de 5 ting, jeg ville tage det med på en øde ø. Haha. Er der nogle af jer, der har det på samme måde? Derfor skulle peanutbutter selvfølgelig også i kagen sammen med citronskal, store stykker mørk chokolade og saltede peanuts på toppen, som jo bestemt heller ikke er dårligt. Kikærterne kan altså ikke rigtig smages men giver en super god svampet konsistens og mæthed til kagen. Peanutkagen er derudover også glutenfri og kan sagtens fyldes med nødder og skæres ud i mindre bidder som snack.

Peanutkage med kikærter og chokolade
Peanutkage med kikærter og chokolade
Kage med kikærter, peanutbutter og chokolade

Kage med kikærter, peanutbutter og chokolade

En sundere kage med kikærter, peanutbutter og mørk chokolade
5 fra 1 stemme
Antal: 7 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 1 dåse kikærter (svarer til 240 g kogte kikærter)
  • 2 spsk smør (+ 1 tsk til topping)
  • 1 banan (moden)
  • 2 spsk agavesirup (eller honning)
  • 1 æg
  • ½ tsk salt
  • dl mælk
  • tsk bagepulver
  • 1 øko citron (skallen)
  • 2 spsk peanutbutter (crunchy)
  • 90 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld peanuts (saltede og ristede)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Blend havregryn til mel.
  • Smelt 2 spsk smør i en gryde og kom det i blender/minihakkeren sammen med kikærter, banan, agavesirup, æg, mælk, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.
  • Blend til en cremet konsistens.
  • Hak 65 g chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanutbutter.
  • Kom dejen i en lille form (ca 18 x 18 cm) foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Smelt de sidste 25 g chokolade med 1 tsk smør over vandbad og dryp over den kolde kage.
  • Drys med grofthakkede peanuts og opbevar gerne på køl – det gør kun kagen bedre, hvis du spørger mig.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments