En sundere kage med kikærter, peanutbutter og mørk chokolade
5 fra 1 stemme
Servings: 7personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
Ingredients
100ghavregryn
1dåsekikærter(svarer til 240 g kogte kikærter)
2spsksmør(+ 1 tsk til topping)
1banan(moden)
2spskagavesirup(eller honning)
1æg
½tsksalt
1½dlmælk
⅔tskbagepulver
1øko citron(skallen)
2spskpeanutbutter(crunchy)
90gmørk chokolade
1håndfuldpeanuts(saltede og ristede)
Køkkenudstyr
Kageform
Blender
Fremgangsmåde
Blend havregryn til mel.
Smelt 2 spsk smør i en gryde og kom det i blender/minihakkeren sammen med kikærter, banan, agavesirup, æg, mælk, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.
Blend til en cremet konsistens.
Hak 65 g chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanutbutter.
Kom dejen i en lille form (ca 18 x 18 cm) foret med bagepapir.
Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Smelt de sidste 25 g chokolade med 1 tsk smør over vandbad og dryp over den kolde kage.
Drys med grofthakkede peanuts og opbevar gerne på køl – det gør kun kagen bedre, hvis du spørger mig.