Madplan: Opskrifter med proteiner

Madplan: opskrifter med proteiner

Jeg fik en forespørgsel den anden dag. En madplan fyldt med opskrifter med proteiner. Ekstra proteinrig mad. Skøn ide! Jeg træner også selv en del og skal huske mig selv på at få nok proteiner. Nogle gange glemmer jeg nemlig lidt at tilføje proteiner, når jeg skal lave nem aftensmad. Og det er faktisk slet ikke så besværligt, da der er mange fødevarer, der indeholder proteiner. Kylling, æg, tun, kikærter og bønner, hytteost, laks og meget mere. Denne madplan er derfor lige så meget en reminder til mig selv, som det er inspiration til jer, der gerne vil spise flere proteiner. Og man kan sagtens lave madplanen uden at have fokus på ekstra proteiner også.

Denne madplan med opskrifter med proteiner består af 3 dage med kød, 2 med fisk, 1 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 eller version 3.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad  / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn / Aftensmad verden rundt

Madplan: Opskrifter med proteiner

  • Mandag: Ugen starter ud i Mexico med huevos rancheros – bønner, masser af krydderier og æg i tomatsauce. Toppet med ost. Både bønner og æg er fyldt med proteiner her. Server med tortillapandekager.
  • Tirsdag: Menuen står i dag på marokkansk gryderet med kikærter – du kan evt. skrue lidt op for mængden af kikærter, hvis du vil.
  • Onsdag: Til aftensmad denne onsdag er der tunsalat med hytteost og æbler på (ristet) rugbrød på menuen. Lav dobbelt portion af tunsalaten. Både tun, hytteost og rugbrød er rige på proteiner, og det er super nemt at lave.
  • Torsdag: I dag står den på kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost serveret med ovnbagte blomkål og kikærter. Lav dobbelt op på kyllingedellerne (er medregnet i indkøbsliste), så du har til lørdag også.
  • Fredag: Fredagens menu står på spinat-æggewraps med avocado og røget laks. Opskriften er til 2 personer, så du kan bare gange op.
  • Lørdag: Spis resten af kyllingefrikadellerne og server med sprøde broccoli-fritter. Jeg har ikke en opskriftsindlæg på sidstnævnte, men du skal bare vende mundrette broccoli-buketter med olivenolie og salt og riste dem ved 180 grader i 25-30 minutter, til de er sprøde.
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Ugens søde sag:
Peanutkage med kikærter og chokolade

Peanutbutter kage med kikærter og chokolade
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments