Annonce

Madplan: Mættende salater

maettendesalatermadplan

Madplan: mættende salater. Er I klar til næste omgang madplan? Jeg ved, at der er ret mange fordomme om salater; de mætter ikke, de består kun af iceberg, tomat og agurk og så er de kedelige. Den har jeg i hvert fald hørt mange gange. Men det behøver slet ikke være nogen af delene. Salater kan nemlig være virkelig lækre, fyldt med gode sager og mættende, hvis du kommer de rigtige ting i. Sørg for at tilsætte kulhydrat eller protein og fedt, der mætter. Og kom altid noget lækkert i som ost, nødder eller en god dressing. Så skal det nok gå helt fint!

Jeg har derfor i denne uges madplan forsøgt at komme med bud på mættende salater. Du kan spise dem alene til aftensmad og stadig blive mæt. Du kan dog også sagtens servere dem som tilbehør eller med på madpakken til frokost. Der er opskrifter alle dage mandag til lørdag (og evt restedag søndag) til 3-4 personer. Der er flere af mine favoritter som ærtepesto pasta, marokkansk kikærte-auberginesalat, thai beef salad og chevre chaud. Uhm. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud. God fornøjelse!

Har du nogle bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder 🙂

Madplan: Mættende salater

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk / Mad på under 30 minutter / SU-venlig mad / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad

  • Mandag:
    På ugens første dag står den på ærtepesto pasta med ristede pinjekerner og langstidsbagte tomater. For endnu mere mæthed kan du sagtens tilsætte stegt kylling, skåret i tern.
  • Tirsdag:
    I dag står den på en rigtig sommerlig salat: Quinoa med jordbær, edamamebønner, feta og ristede mandler.
  • Onsdag:
    Vi skal en tur til mellemøsten med en cremet marokkansk kikærtesalat med aubergine, tahindressing og ristede pekannødder. Husk at lave dobbelt portion (er medregnet i indkøbslisten).
  • Torsdag:
    En quinoasalat med varmrøget laks, gomadressing, edamamebønner og andet godt. Husk at lave dobbelt portion til 4 personer.
  • Fredag:
    Vi skal mod thailandske himmelstrøg og have thai beef salad med masser af sprødt grønt, lynstegt oksekød, mango, peanuts og den lækreste dressing.
  • Lørdag:
    Jeg er vild med gedeost og i denne fransk inspirerede chevre chaud salat, kommer den virkelig til indtryk med pærer, blåbær og ristede valnødder. Husk at lave dobbelt portion (er medregnet i indkøbslisten).
  • Søndag:
    Restedag. Hvis der skulle være nogle 😉

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments