Annonce

Quinoasalat med jordbær, feta og ristede mandler

Quinoasalat med jordbær, feta og ristede mandler

Jeg har fået mig en ny yndlings sommersalat, og den deler jeg selvfølgelig med jer i dag. Quinoasalat med jordbær, edamame, feta og mandler. Den smager af sol og sommer, er sprængfyldt med lækre sager, proteiner og smag, og så tager den faktisk ikke specielt lang tid at lave. Jeg har gået et stykke tid og ventet på nye, danske jordbær, så jeg kunne føre ideen til denne salat ud i livet. Og quinoasalaten blev simpelthen så smuk og var bestemt hele ventetiden værd!

Opskrift på quinoasalat med jordbær

Selvom du fra overskriften allerede kan regne ud, hvad salaten indeholder, så kommer her en lidt mere detaljeret beskrivelse. Salaten består af quinoa, som jeg faktisk ikke har brugt specielt meget i mit køkkenet, men det agter jeg at lave om på nu. De er jo super sunde og faktisk også glutenfrie, hvis man går op i det. Udover quinoa er der edamamebønner, fine og søde sommerjordbær, saltet og cremet feta, ristede mandler og masser af citron. Quinoasalaten er god til både grill, kylling og fisk eller på madpakken dagen efter. Er du vild med denne, bør du også prøve min quinoasalat med varmrøget laks og gomadressing.

Quinoasalat med jordbær, edamame, feta og mandler
Quinoasalat med jordbær, feta og ristede mandler

Quinoasalat med jordbær, feta og ristede mandler

En lækker sommersalat med quinoa, jordbær, feta og ristede mandler. Den er perfekt som tilbehør til 4 personer til kød eller fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa
  • 200 g edamamebønner (fx tøet op fra frost)
  • 200 g friske jordbær
  • 1 håndfuld mandler
  • 75 g feta
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • 1 spsk akaciehonning
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kog quinoa i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  • Forbered imens resten: Rist mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader. Hak dem groft.
  • Skyl jordbær, pluk stilken af og skær dem i kvarte.
  • Rør olivenolie sammen med citronsaft, akaciehonning og masser af friskkværnet peber.
  • Lad den kogte quinoa køle lidt af, inden du vender det med jordbær, edamamebønner og dressing.
  • Smuldr feta over og drys med grofthakkede, ristede mandler.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments