Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

5. marts 2020
Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

Hvis der er én takeaway salat, jeg har spist allerflest gange, så er det Omega-salaten fra WeDoFood. En quinoasalat med varmrøget laks og meget andet guf. Jeg arbejder nemlig lige ved siden af, og det er bare en nem, sund og lækker frokost. Og jeg har længe tænkt på at efterligne den herhjemme, så nu var det tid. Oprindeligt er der hverken feta eller gomadressing i, og der er haricot verts bønner i i stedet for edamame. Så i dag får I min favorit version.

En quinoasalat med varmrøget laks, edamamebønner, soltørrede tomater, feta, solsikkekerner og gomadressingen. Sidstnævnte kan du godt lave selv, men jeg har købt min for en hurtigere version. Det er derudover en super måde at få ét stykke varmrøget laks til at række lidt længere, og salaten er fuld af smag, gode fedtstoffer, knas, salt og umami. Server den, som den er eller med lidt lækkert brød til. Den er også god på madpakken!

Læs også: Quinoasalat med jordbær, edamame og ristede mandler / Bygotto med varmrøget laks og asparges / Madpakke-salat med kylling, edamame og feta / Speltsalat med pesto, tomater og mozzarella

Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing
Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing (måltid til 2 / 3 med brød til)

 • 200 g quinoa (fx rød eller sort)
 • 125 g varmrøget laks
 • 200 g edamamebønner
 • 1/2 lille glas soltørrede tomater, hakket
 • 75 g feta
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl gomadressing

Så nemt er det: Start med at koge quinoa i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad det køle helt af. Hvis dine edamamebønner er frosne, kan du overhælde dem med varmt vand for at tø dem op. Brug en gaffel til at trevle den varmrøgede laks i små stykker. Smuldr feta med dine fingre.

Rør alle ingredienserne sammen og smag evt. til med mere gomadressing, salt og citronsaft. Server som den er eller med lidt lækkert brød til.

 • Reply
  Lærke
  8. marts 2020 at 14:42

  Hvor køber du gomadressing? 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   9. marts 2020 at 8:41

   Hej Lærke,
   Jeg har faktisk bare købt den i Meny, og ellers kan du også købe den i diverse asiatiske supermarkeder 🙂
   Kh Anna

Svar