Annonce

Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

Hvis der er én takeaway salat, jeg har spist allerflest gange, så er det Omega-salaten fra WeDoFood. En quinoasalat med varmrøget laks og meget andet guf. Jeg arbejder nemlig lige ved siden af, og det er bare en nem, sund og lækker frokost. Og jeg har længe tænkt på at efterligne den herhjemme, så nu var det tid. Oprindeligt er der hverken feta eller gomadressing i, og der er haricot verts bønner i i stedet for edamame. Så i dag får I min favorit version.

Quinoasalat som måltidssalat eller salat til madpakken

En quinoasalat med varmrøget laks, edamamebønner, soltørrede tomater, feta, solsikkekerner og gomadressingen. Sidstnævnte kan du godt lave selv, men jeg har købt min for en hurtigere version. Det er derudover en super måde at få ét stykke varmrøget laks til at række lidt længere, og salaten er fuld af smag, gode fedtstoffer, knas, salt og umami. Server den, som den er eller med lidt lækkert brød til. Den er også god på madpakken!

Jeg har også tidligere lavet en quinoasalat med jordbær, edamame og mandler, som du også bør tjekke ud.

Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing
Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing
Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

Quinoasalat med varmrøget laks, feta, edamamebønner og gomadressing

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 200 g quinoa (rød eller sort)
  • 125 g varmrøget laks
  • 200 g edamamebønner
  • 1/2 glas soltørrede tomater (hakket)
  • 75 g feta
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl gomadressing

Noter

Serverer du brød til, burde der være nok til 3 personer

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kog quinoa i saltet vand efter anvisningen på pakken. Lad det køle helt af.
  • Hvis dine edamamebønner er frosne, kan du overhælde dem med varmt vand for at tø dem op.
  • Brug en gaffel til at trevle den varmrøgede laks i små stykker.
  • Smuldr feta med dine fingre.
  • Rør alle ingredienserne sammen og smag evt. til med mere gomadressing, salt og citronsaft.
  • Server som den er eller med lidt lækkert brød til.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments