Madplan: Aftensmad verden rundt

24. marts 2019
Madplan: Aftensmad verden rundt

Den anden dag skulle jeg forklare, hvad dansk mad er. Og i samme forbindelse hvad jeg (og danskere) spiser. Her kom jeg til at tænke på, at jeg (og mange danskere tror jeg) spiser ret internationalt. Mad fra hele verden. Derfor fik jeg ideen om, at temaet for denne uges madplan skulle være aftensmad verden rundt. Så denne uge skal vi til Italien, USA, Afrika, Indien, England og tilbage til Skandinavien igen.

Ugens madplan med aftensmad verden rundt består af 4 dage med kød/fisk, 2 dage med vegetarisk og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til temaet. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad  / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn

Madplan: Aftensmad verden rundt

  • Mandag: Vi starter ugen ud med en smut til Nordafrika med shakshuka – æg i krydret tomatsauce tilsat chorizo og toppet med feta og persille. Lav dobbeltportion til 4 personer (er medregnet i indkøbsliste) og server gerne med lidt lækkert brød.
  • Tirsdag: Menuen står på indisk boller i karry – med et twist af kylling og friskhed fra æbler. En af mine favoritter.
  • Onsdag: Det er tid til støvlelandets svar på vegetariske involtini aka. aubergineruller med mozzarella i tomatsauce. Hvis du serverer med lidt brød, madpandekager eller ris til er der nok til 4 personer.
  • Torsdag: En opskrift på fishpie med kartoffelmos inspireret af Jamie Olier sender os til England. Det er ultimativ comfort food.
  • Fredag: Klokken har slået weekend, og vi er i USA (med et sundere twist). Menuen står på ovnbagte sprøde kyllingenuggets, sød kartoffel fritter og mayo.
  • Lørdag: Vi skal tilbage til Skandinavien og have cremet svampesuppe med kylling, ris og timian. Den er så god og fyldt med smag.
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Ugens søde sag:
Mango sticky rice

Mango sticky rice

    Svar

    Instagram