Aubergineruller med mozzarella, spinat og tomatsauce

30. maj 2018

Aubergineruller med tomatsauce og mozzarellaskaermbillede-2018-05-24-kl-18-13-10Aubergineruller med mozzarella, spinat og tomatsauce. Det er altså en ide, jeg har haft på listen i lang tid. Skiver af stegt aubergine rullet sammen om frisk mozzarella i en tomatsauce og bagt med parmesan på toppen. Den sender fluks tankerne ned til italien med friskbagt brød og et kold glas hvidvin til. Kan du mærke det? Ellers vil jeg anbefale dig at lave retten.

Det passede heldigvis helt perfekt, da jeg blev kontaktet af Mozzarella Wrap for et par uger siden, der spurgte, om jeg ville teste deres produkt. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig havde hørt om mozzarella wraps før. Hvis du er på samme vogn, så læs lige med her. Det er nemlig tynde ruller af frisk mozzarella, der er klar til at fylde, rulle eller skære i skiver til snacks, tapas, forret eller varme retter. Ruller der vil gøre aftensmaden bare en smule nemmere fremover.

Andre opskrifter med mozzarella: Speltsalat med pesto, tomat og mozzarella / Friske figner med mozzarella og balsamico / Auberginelasagne med mozzarella og tomat / Græskarlasagne med svampe og timian / Hvid pizza med kartofler og løg

Aubergineruller med tomatsauce og mozzarella Aubergineruller med tomatsauce og mozzarella

Hvad kan du bruge Mozzarella Wrap til?

Mozzarella wrap er især gode i det kolde køkken. Da jeg modtog dem, fik jeg et inspirationshæfte med, hvor de var rullet dem sammen om forskellige slags fyld som tomat, rucola og olivenolie, skinke og melon eller laks, agurk og flødeost. Du kan også rulle dem i almindelig tortillawraps eller æggewraps. Du kan også gratinere dem i ovnen. Jeg kunne fx forestille mig, at de er gode på toppen af lasagne, på pizza, i pizzasnegle eller måske en tærte. Find dem i supermarkeder som Irma, Meny, Kvickly, Rema 1000, Spar og SuperBrugsen. Du kan også følge dem og få inspiration på Facebook her.

Jeg har her brugt dem i min egen version af den italienske ret Involtini di Melanzane aka. stegte aubergineruller med mozzarella. De bliver lagt i en krydret spinat-tomatsauce toppet med friskrevet parmesan og bagt i ovnen, til saucen bobler og toppen er gylden. Det er nemt lige at skære mozzarella-wrappen ud i stykker, der passer til aubergineskiverne og rulle dem sammen. Det er en af de vegetariske opskrifter, hvor du ikke vil savne kødet. Hvis du ikke er helt overbevist, ved jeg, at involtini også findes i versioner med hakket kød. Det vil jeg gerne eksperimentere med en dag.

Aubergineruller med tomatsauce og mozzarella

Aubergineruller med mozzarella, spinat og tomatsauce (til 3 personer)

 • 1 stor aubergine
 • 2 håndfulde frisk spinat
 • 1 mozzarella wrap (130 g)
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 spsk frisk rosmarin eller timian (alternativt 1 spsk tørret)
 • 1 spsk tørret oregano
 • parmesan
 • salt, peber, olivenolie og sukker

Så nemt er det: Start med at lave din tomatsauce ved at hakke løg, hvidløg og rosmarin fint. Steg det sammen med oregano og 1 spsk olivenolie i en lille gryde ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt dåsetomater, et pænt drys salt, peber og 1 stor tsk sukker og lad det simre, imens du forbereder auberginerne.

Skær den grønne top af auberginen og skær tynde skiver på langs – jeg fik 10 ud af min. Pensl dem med en smule olivenolie, drys med lidt salt og steg dem et par minutter på hver side på en pande. Når de er bløde, kan du lægge dem på en tallerken og forstætte med resten af skiverne. Skær mozzarella wrappen over på langs og hvert stykke i 5 aflange strimler, så du har en til hver aubergineskive. Skyl spinat og kom dem i bunden af et ildfast fad. Hæld tomatsauce over.

Kom et stykke mozzarella på hver aubergineskive, drys med lidt salt og peber og rul dem sammen enkeltvis. Fordel dem i tomatsaucen, riv en god håndfuld parmesan over og bag det ved 200 grader i 20 minutters tid. Server med en sprød salat eller friskbagt brød.

 • Reply
  Tina
  30. maj 2018 at 18:33

  Uhm det lyder så lækkert, lige en ret for min datter:-)
  Tak for denne inspiration og en dejlig aften til dig.

  • Reply
   Anna Bartels
   30. maj 2018 at 20:51

   Tak søde Tina! Det er jeg glad for at høre.
   Håber I vil prøve den af og kan lide den 🙂
   Kh Anna

 • Reply
  Helene Steffensen
  7. august 2018 at 18:57

  Ved du om man kan købe mozerella wrap i Tyskland? Ser rigtig lækkert ud og vil gerne prøve det.

  • Reply
   Anna Bartels
   9. august 2018 at 20:14

   Hej Helene.
   Det er et godt spørgsmål! Jeg aner det ikke, men jeg kunne godt forestille mig det.
   Mit bedste bud er at prøve at søge på nettet 🙂
   Håber du finder ud af det! Ellers kan du sagtens skære mozzarella i tynde skiver i stedet.

Svar