Mango sticky rice

26. maj 2018

mango sticky rice
For to år siden var jeg på en 3 måneders rejse rundt i Sydøstasien: Vietnam, Cambodja, Thailand og Borneo. Det var helt fantastisk at opleve deres kultur, byer og ikke mindst maden. Lækker mad var der nemlig masser af, især i Vietnam og Thailand. Jeg har blandet andet lavet en rejseguide til Thailand, og undervejs skrev jeg en masse retter ned, som jeg ville prøve at genskabe, når jeg kom hjem igen. Selvom det er længe siden, har jeg stadig den liste. En af dem var mango sticky rice.

Hvis du har været i Thailand, har du nok ikke kunne undgå at spise den. En af deres allemest kendte desserter – min yndlingsdessert fra det asiatiske køkken. Hvis du heller ikke har kunne slippe desserten fra dengang, eller hvis du aldrig har smagt det (kæmpe fejl), så deler jeg den super nemme opskrift her. Mango sticky rice består, som navnet siger, af kogte klistrede ris vendt i en sød, saltet kokosmælk og toppet med moden, syrlig-sød og saftig mango. Og så har jeg toppet med ristede kokosflager for knas. En helt fantasisk kombination. Jeg vil forresten anbefale, at du køber din mango i en god grønthandler for den mest saftige og modne af slagsen.

Vil du høre en lille hemmelighed? Min veninde og jeg spiste den faktisk til aftensmad. Og vi fortrød ikke et eneste sekund. Det var ligesom at være tilbage på gadekøkkenerne i Thailand❤︎ 

Andre asiatiske opskrifter: Pad thai med grøntsager og peanuts / Asiatisk grøn salat med lime-ingefærdressing / Congee – asiatisk risgrød med kylling og peanuts / Rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme / Spicy thaisuppe med nudler, kylling og grønt

mango sticky rice mango sticky rice

Mango sticky rice (dessert til 4-6 personer eller måltid til 3)

  • 2 dl grødris
  • 4 dl vand
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk havsalt
  • 1 stor, moden mango (det er vigtigt, at den er moden = sød)
  • evt. ristede kokosflager til drys

 

Så nemt er det: Læg risene i blød i vand i minimum et par timer og gerne om morgenen. Hæld vandet fra og kog ris med 4 dl vand i en gryde. Lad det simre under låg i cirka 20 minutter.

Varm i mellemtiden kokosmælk, sukker og salt op i en anden lille gryde, til lige før det koger. Hæld 2/3 af kokosmælken over de kogte ris og lad det trække under låg i 15 minutters tid. Du skal ikke røre i det. Vend det til sidst forsigtigt sammen, så det ikke bliver mast for meget. Anret med skiver af mango og dryp med resterne af kokosmælken. Drys evt. med ristede kokosflager.

    Svar