Mango sticky rice

Mango sticky rice

For to år siden var jeg på en 3 måneders rejse rundt i Sydøstasien: Vietnam, Cambodja, Thailand og Borneo. Det var helt fantastisk at opleve deres kultur, byer og ikke mindst maden. Lækker mad var der nemlig masser af, især i Vietnam og Thailand. Jeg har blandet andet lavet en rejseguide til Thailand, og undervejs skrev jeg en masse retter ned, som jeg ville prøve at genskabe, når jeg kom hjem igen. Selvom det er længe siden, har jeg stadig den liste. En af dem var mango sticky rice.

Mango sticky rice – en sød og syrlig dessert

Mango sticky rice består, som navnet siger, af kogte klistrede ris vendt i en sød, saltet kokosmælk og toppet med moden, syrlig-sød og saftig mango. Og så har jeg toppet med ristede kokosflager for knas. En helt fantasisk kombination. Jeg vil forresten anbefale, at du køber din mango i en god grønthandler for den mest saftige og modne af slagsen.

Vil du høre en lille hemmelighed? Min veninde og jeg spiste den faktisk til aftensmad. Og vi fortrød ikke et eneste sekund. Det var ligesom at være tilbage på gadekøkkenerne i Thailand.

Mango sticky rice

Thailandsk dessert

Hvis du har været i Thailand, har du nok ikke kunne undgå at spise denne mango sticky rice. En af deres allemest kendte desserter – min yndlingsdessert fra det asiatiske køkken. Hvis du heller ikke har kunne slippe desserten fra dengang, eller hvis du aldrig har smagt det (kæmpe fejl), så deler jeg den super nemme opskrift her.

Mango sticky rice

Mango sticky rice

Server denne thailandske mango sticky rice dessert til 5-6 personer. En tung men syrlig-sød og lækker dessert.
4.75 fra 8 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
Hviletid3 timer

Ingredienser

 • 2 dl grødris
 • 4 dl vand
 • 3 dl kokosmælk
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk havsalt
 • 1 moden mango (stor eller to små)
 • ristede kokosflager ( til drys, kan undlades)

Noter

Det er vigtigt, at du bruger en moden mango, da den giver både sødme, syre og saftighed til desserten. Jeg køber min i en god grønthandler. 

Køkkenudstyr

 • Gryde

Fremgangsmåde

 • OBS: Læg risene i blød i vand i minimum et par timer og gerne om morgenen.
 • Hæld vandet fra og kog ris med 4 dl vand i en gryde.
 • Lad det simre under låg i cirka 20 minutter.
 • Varm i mellemtiden kokosmælk, sukker og salt op i en anden lille gryde, til lige før det koger.
 • Hæld 2/3 af kokosmælken over de kogte ris og lad det trække under låg i 15 minutters tid. Du skal ikke røre i det.
 • Vend det til sidst forsigtigt sammen, så det ikke bliver mast for meget.
 • Anret med skiver af mango og dryp med resterne af kokosmælken. Drys evt. med ristede kokosflager.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments