Fishpie med kartoffelmos

7. september 2014

Fishpie med kartoffelmosFishpie med kartoffelmos er en rigtig “hygge-hjemme-ret”, der er blevet spist mange gange herhjemme. Jeg er helt vild med den! Det er en traditionel britisk ret, som jeg halvt har lært at lære af Jamie Oliver og halvt min engelske familie.

Fishpie er en rigtig god, anderledes og sund måde at få fisk på. Jeg har brugt torsk sammen med en masse lækre grønsager som spinat og gulerødder, æg og så toppet med et låg af kartoffelmos, som bliver en anelse sprødt. Toppet med revet ost og bagt i ovnen. Det er bare en ultimativ form for comfort food!

Find endnu flere opskrifter med fisk lige her.

Fishpie med kartoffelmosFishpie med kartoffelmosFishpie med kartoffelmos

Fishpie med kartoffelmos (til 4-5 personer)

  • 5 store bagekartofler
  • 4 mellemstore gulerødder
  • 1 stort løg
  • 250 g frisk spinat (gerne mere)
  • 2 kogte æg (kan udelades, jeg synes dog, at de er dog ret gode i)
  • saft fra 1 citron
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 1 stor tsk dijonsennep
  • 500 g hvid fisk (fx torsk, kuller, lyssej)
  • muskatnød
  • 1 spsk smør + 3/4 dl lun mælk
  • salt, peber og olivenolie
  • evt. revet ost

Så nemt er det: Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i små tern og derefter koge dem i gryde til de er møre. Skyl imens spinaten og damp det i en gryde med en lille smule vand, til det er faldet helt sammen. Pres derefter al væden ud af i en si eller lignende. Hæld vandet fra kartoflerne, og skær æggene i kvarte.

Skræl gulerødder, pil løget og skær begge dele i små tern. Sautér både løg og gulerødder i 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel-høj varme i et par minutter, skru derefter lidt ned, tilsæt mælk og fløde og bring det i kog, imens du rører, så det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft, sennep og evt. salt og peber.

Mos kartoflerne til mos sammen med 1 spsk smør, ca 3/4 dl lun mælk, fintrevet muskatnød, salt og peber. Smag evt. til med ekstra muskatnød. Fordel fisken i et ovnfast fad, kom den dampede spinat ovenpå, derefter de kvarte æg, så gulerodsblandingen og fordel til sidst kartoffelmos over det hele som et låg. Drys evt. med revet ost og bag i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader til overfladen er let gylden.

  • Reply
    Kristina Larsen
    7. september 2014 at 20:03

    Smukke billeder

    Gæder mig til at prøve den, hvis den blot smager halvt så godt som den ser ud – vil den hurtig blive et hit

    • Reply
      Anna
      8. september 2014 at 11:08

      Mange tak Kristina, jeg håber, at du kan lide den! 🙂
      – Anna

  • Reply
    Heidi
    12. september 2014 at 9:37

    nam nam, den skal prøves her i weekenden da 🙂 jeg elsker fisk og især lavet i ovn.

    • Reply
      Anna
      12. september 2014 at 9:56

      Lyder skønt Heidi!
      Håber at du kan lide den 😉
      – Anna

  • Reply
    Jørgen Børgesen
    9. november 2016 at 21:46

    Rigtig dejlig ret! Smager pragtfuldt også uden æg.
    Kan du foreslå en salat, der kan serveres til?
    Og kan man evt. Krydre med andet end muskatnød?

  • Reply
    Jacob Hatting
    27. marts 2017 at 6:55

    Den skal prøves i aften

    • Reply
      Anna Bartels
      27. marts 2017 at 8:59

      Dejligt Jacob!
      Jeg håber, at du kan lide den 🙂

  • Reply
    Jacob Hatting
    28. marts 2017 at 7:45

    Den er skøn !
    Men jeg kan altså ikke følge en opskrift helt, så jeg knuste 2 fed hvidløg og kogte dem samme med kartoflerne, det bliver retten ikke ringere af.

    • Reply
      Anna Bartels
      28. marts 2017 at 8:58

      Dejligt at høre Jacob!
      Og tak for tip 🙂

Svar

Instagram