Fishpie med kartoffelmos

Fishpie med kartoffelmosFishpie med kartoffelmos er en rigtig “hygge-hjemme-ret”, der er blevet spist mange gange herhjemme. Jeg er helt vild med den! Det er en traditionel britisk ret, som jeg halvt har lært at lære af Jamie Oliver og halvt min engelske familie.

Fishpie er en rigtig god, anderledes og sund måde at få fisk på. Jeg har brugt torsk sammen med en masse lækre grønsager som spinat og gulerødder, æg og så toppet med et låg af kartoffelmos, som bliver en anelse sprødt. Toppet med revet ost og bagt i ovnen. Det er bare en ultimativ form for comfort food!

Find endnu flere opskrifter med fisk lige her.

Fishpie med kartoffelmosFishpie med kartoffelmosFishpie med kartoffelmos

Fishpie med kartoffelmos (til 4-5 personer)

 • 5 store bagekartofler
 • 4 mellemstore gulerødder
 • 1 stort løg
 • 250 g frisk spinat (gerne mere)
 • 2 kogte æg (kan udelades, jeg synes dog, at de er dog ret gode i)
 • saft fra 1 citron
 • 2 dl piskefløde
 • 1 dl mælk
 • 1 stor tsk dijonsennep
 • 500 g hvid fisk (fx torsk, kuller, lyssej)
 • muskatnød
 • 1 spsk smør + 3/4 dl lun mælk
 • salt, peber og olivenolie
 • evt. revet ost

Så nemt er det: Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i små tern og derefter koge dem i gryde til de er møre. Skyl imens spinaten og damp det i en gryde med en lille smule vand, til det er faldet helt sammen. Pres derefter al væden ud af i en si eller lignende. Hæld vandet fra kartoflerne, og skær æggene i kvarte.

Skræl gulerødder, pil løget og skær begge dele i små tern. Sautér både løg og gulerødder i 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel-høj varme i et par minutter, skru derefter lidt ned, tilsæt mælk og fløde og bring det i kog, imens du rører, så det ikke brænder på. Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft, sennep og evt. salt og peber.

Mos kartoflerne til mos sammen med 1 spsk smør, ca 3/4 dl lun mælk, fintrevet muskatnød, salt og peber. Smag evt. til med ekstra muskatnød. Fordel fisken i et ovnfast fad, kom den dampede spinat ovenpå, derefter de kvarte æg, så gulerodsblandingen og fordel til sidst kartoffelmos over det hele som et låg. Drys evt. med revet ost og bag i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader til overfladen er let gylden.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments