Fishpie med kartoffelmos

Fishpie med kartoffelmos

Fishpie med kartoffelmos er en rigtig “hygge-hjemme-ret”, der er blevet spist mange gange herhjemme. Jeg er helt vild med den! Det er en traditionel britisk ret, som jeg halvt har lært at lære af Jamie Oliver og halvt min engelske familie. Det er comfort food, og en ret jeg elsker at lave og spise, fordi den bringer så mange gode minder med sig. Det er svært at få en fishpie til at se indbydende ud, men jeg lover dig, at den er god.

Opskrift på klassisk fishpie

Fishpie er en rigtig god, anderledes og sund måde at få fisk på. Jeg har brugt torsk sammen med en masse lækre grønsager som spinat og gulerødder, æg og så toppet med et låg af kartoffelmos, som bliver en anelse sprødt. Toppet med revet ost og bagt i ovnen. Det er bare en ultimativ form for comfort food!

Fishpie med kartoffelmos
Fishpie med kartoffelmos

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Fishpie med kartoffelmos

Fishpie med kartoffelmos

Fish pie er en rigtig comfort food ret med låg af kartoffelmos, mør fisk, spinat, grøntsager, mælkesauce og kogte æg. En anderledes blanding og traditionel britisk ret. Opskriften er nok til 4-5 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 min
Tilberedelse30 min
I alt1 t 10 min

Ingredienser

  • 5 bagekartofler (store )
  • 4 gulerødder (mellemstore )
  • 1 løg
  • 250 g frisk spinat
  • 2 kogte æg (kan undlades, jeg synes dog, at de er dog ret gode i)
  • 1 citron
  • 2 dl piskefløde
  • dl mælk
  • tsk dijonsennep
  • 500 g hvid fisk (fx torsk, kuller, lyssej)
  • muskatnød
  • 2 spsk smør
  • salt og peber (peber og olivenolie)
  • olivenolie
  • revet ost (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og kog dem i gryde, til de er møre.
  • Skyl imens spinaten og damp det i en gryde med en lille smule vand, til det er faldet helt sammen. Pres al overskydende væde ud af.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og skær de kogte æg i kvarte.
  • Skræl gulerødder, pil løget og skær begge dele i små tern.
  • Sautér både løg og gulerødder i 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel-høj varme i et par minutter
  • Skru lidt ned, tilsæt 1 dl mælk og fløden og bring det i kog, imens du rører, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt citronsaft, sennep og lidt salt og peber.
  • Mos kartoflerne til mos sammen med smør og den sidste ¾ dl mælk, fintrevet muskatnød, salt og peber. Smag evt. til med ekstra muskatnød.
  • Fordel fisken i et ovnfast fad, kom den dampede spinat ovenpå, derefter de kvarte æg, så gulerodsblandingen og fordel til sidst kartoffelmos over det hele som et låg.
  • Drys evt. med revet ost og bag i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader til overfladen er let gylden.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments