Shakshuka med chorizo og feta

5. marts 2019

Shakshuka med chorizo og fetaHvis du endnu ikke har krydset vej med den nordafrikanske ret shakshuka, så er det på tide. Shakshuka er ikke bare pæn at kigge på, den er også billig, super nem at lave og fyldt med smag og gode sager. Jeg har lavet denne portion med min søde veninde Maria, hvor vi tømte køleskabene for grønt, æg og en rest chorizo og forkælede os selv med en lækker frokost.

Shakshuka kan laves i mange varianter, alt efter hvad du har i skabene. Men den består altid af æg tilberedt i krydret tomatsauce. I denne version finder du dog også løg, peberfrugt, friske tomater og chorizo vendt i tomatsaucen, inden det hele bages i ovnen og toppes med feta og persille. Målet er, at æggene skal have faste æggehvider med flydende blomme. Shakshuka kan både spises til morgenmad, frokost og aftensmad, og jeg foreslår, at du serverer lidt brød til – det kan fx være det nemmeste grydebrød eller hjemmebagte ciabattaboller.

PS – har du set, at jeg har fået nyt design her på hjemmesiden? Jeg har nemlig rykket min blog og er så glad for det. Det er meget mere rent, enkelt og fokus på billederne.

Læs også: Mexicansk huevos rancheros / Aubergineruller med mozzarella i tomatsauce / Mexicansk lasagne med chorizo og kål / Krydrede kødboller i tomatsauce

Shakshuka med chorizo og feta

Shakshuka med chorizo og feta

Shakshuka med chorizo og feta (til 2 personer)

 • 1 løg
 • 1 peberfrugt
 • 50 g chorizo
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 100 g friske små tomater
 • 4 æg
 • Persille og feta til toppen
 • Olivenolie, salt og peber

Så nemt er det: Start med at hakke løg og skære peberfrugt og chorizo i tern. Steg alle tre ting i 1 spsk olivenolie med spidskommen, røget paprika og et drys salt og peber på en varm pande, til løgene er bløde. Tilsæt de flåede tomater og lad det varme med et par minutter.

Kom det op i et lille ovnfast fad eller lad det blive i panden, hvis den kan komme i ovnen. Halver de friske tomater og kom dem ned i. Lav 4 små huller i tomatsaucen og slå æggene ned i hvert sit hul.

Bag din shakshuka i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader varmluft, til æggehviden har sat sig, men æggeblommerne stadig er smilende. Top med frisk persille og smuldret feta og spis – fx med brød.

 • Reply
  Rikke
  15. august 2019 at 17:46

  Hej Anna
  Hvornår skal de hakkede tomater i?
  Hilsen Rikke

  • Reply
   Anna Bartels
   15. august 2019 at 21:00

   Hej Rikke.
   Det kan jeg da godt se, at jeg fuldstændig har glemt at skrive! TAK.
   Jeg har rettet opskriften til nu 🙂
   Kh Anna

Svar