Grydebrød – verdens bedste og nemmeste brød

21. juli 2018
Grydebrød - verdens bedste og nemmeste brød

Friskbagt grydebrød aka. verdens bedste og nemmeste brød. Hvis der er noget, jeg kan spise hver dag resten af mit liv, så er det friskbagt brød med smør og ost. Det er simpelthen Guds gave til mennesket, hvis du spørger mig. Lige på dette punkt er jeg ret ligeglad med, hvad der er sundt og ikke sundt. Jeg spiser lækkert brød med ost og smør, fordi jeg er vild med det. Jeg er sågar også gået på jagt efter det gode spot i København, og der kommer hele tiden flere på listen. Alt det kan du følge på Instagram.

Du er sikkert stødt på grydebrød før aka. verdens bedste brød, som det også bliver kaldt. Det er ret nemt at lave, men jeg har altid synes, at det var lidt besværligt, at det skulle vendes næste morgen, hæve to timer mere og så bages. Jeg har derfor lavet en endnu nemmere version, hvor du bare skal røre dejen sammen om aftenen (ingen æltning), komme den ned i en støbejernsgryde næste morgen og bage. Det bliver ikke nemmere, og så smager det lige så godt, som det gode brød du kan købe hos bageren. Jeg kan mærke, at jeg kommer til at bage dette mange weekender fremover.

Find også endnu flere opskrifter på brød og boller lige her.

Grydebrød - verdens bedste og nemmeste brød

Grydebrød – verdens bedste og nemmeste brød

 • 5 dl koldt vand
 • Gær på størrelse med et blåbær
 • 1 spsk honning
 • 1 stor tsk salt
 • 2 dl fuldkornsmel
 • 7 dl hvedemel
 • et par spsk hørfrø (kan udelades)

Så nemt er det: Start med at røre vand og gær sammen i en skål. Tilsæt honning og salt og derefter melet. Rør dejen godt sammen med en grydeske (dejen skal ikke æltes men bare være ensartet). Dæk skålen med film eller tætsluttende låg og lad det stå på køkkenbordet i 12 timer.

Kom en støbejernsgryde (eller anden gryde med låg, der kan tåle høj varme – jeg bruger denne gryde) i ovnen og tænd ovnen på 225 grader varmluft. Lad gryden varme op i 30 minutter. Tag den varme gryde ud, drys lidt mel i bunden og hæld dejen forsigtigt i. Læg låget på igen og giv det 30 minutter i ovnen. Tag låget af og giv det 12-15 minutter mere. Lad brødet køle en smule af på en rist, inden du skærer og spiser det.

 • Reply
  Tina
  22. juli 2018 at 10:41

  Kære Anna,
  det lyder som et brød vi skal prøve herhjemme:-)
  Tak for inspirationen og en skøn sommer til dig.

  • Reply
   Anna Bartels
   23. juli 2018 at 9:39

   Det er virkelig et godt brød Tina – jeg håber, at du vil kaste dig over det!
   God sommer til dig også 🙂
   Kh Anna

Svar