Boller i karry – med kylling

Boller i karryDa jeg havde besøg af min engelske kusine tidligere på året, spurgte jeg hende, hvad hun aller helst kunne tænke sig til aftensmad. ‘Boller i karry’ sagde hun helt uden at tøve. Selvom hun ikke kan dansk, kan hun alligevel godt sige boller i karry. Min danske moster har nemlig lavet det til hende, siden hun var lille. Jeg er ligesom hende også selv vild med boller i karry – det er sådan en nostalgisk ret for mig – så jeg var frisk.

Det er dog ikke den helt klassiske boller i karry her. Jeg har brugt hakket kyllingekød i stedet for hakket kalv og flæsk – jeg vil dog vove at sige, at du ikke kan smage forskel. Og så har jeg tilføjet gulerødder og friske æbler for et syrligt og sprødt twist. Saucen er til gengæld lavet som en klassisk opbagt sovs. Præcis som det skal være. Min kusine var helt vild og endte faktisk med at sige, at min var bedre end min mosters. Det tager jeg som et kæmpe kompliment, og retten skal helt sikkert snart på bordet igen herhjemme 😀

Læs også: Thai inspireret kylling i karry / Ovnristede karry-blomkål og kikærter

Boller i karry Boller i karry

Boller i karry – med kylling (til 4 personer)

 • 400 g hakket kyllingekød
 • 1 tsk fint salt
 • 2 løg
 • 0,5 dl mælk eller fløde
 • 2 store + 3 almindelige spsk hvedemel
 • 1 stor spsk smør
 • 2 gulerødder, mellemstørrelse
 • 2 store spsk karry, gerne madras (ikke stærk)
 • ca 9-10 dl vand fra kødbollerne
 • 1 lille æble
 • peber og citronsaft
 • tilbehør: ris eller lignende

Så nemt er det: Start med at ælte salt ind i kyllingefarsen i et minut eller to, til den bliver mere fast. Hak 1 løg fint og rør det i farsen sammen med mælk og de 2 store spsk mel. Lad farsen hvile i 20 minutter på køkkenbordet.

Form farsen til boller med din hånd og en ske dyppet i varm vand mellem hver bolle (OBS bollerne suger vand og bliver større ved kogning, så lav dem en smule mindre, end du vil have dem). Kog bollerne i 5-10 minutter afhængig af størrelse i en stor gryde med vand, til de alle flyder op til toppen. Skær evt en igennem for at tjekke, at den er gennemkogt og tag derefter kødbollerne op og gem vandet. Sæt ris over, hvis du server det som tilbehør.

Smelt smør i en stor gryde ved mellemhøj varme og tilsæt karry og de 3 spsk mel og rist det igennem et minut eller to, imens du pisker med et piskeris. Skræl og hak det andet løg og gulerødderne i små tern. Kom det op i gryden og lad det svitse et par minutter. Tilsæt 2 dl af kogevandet fra bollerne, lad det simre og blive tykt. Tilsæt 2 dl mere og fortsæt, til du har brugt 9-10 dl og lad så saucen simre, til den har den ønskede konsistens. Kom kødbollerne tilbage i gryden og varm det hele op. Smag til med salt, peber og evt et skvis citronsaft. Skær æblet i små tern og kom dem i saucen det sidste minut, inden du serverer.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments