Kokos peanut curry med kikærter og græskar

14. december 2017

okos peanut curry med kikærter og søde kartoflerKokos peanut curry med kikærter og blomkål. Mød min nye curry favorit. Perfekt til at varme sig på, nu hvor det bliver koldere udenfor. Jeg var i sidste uge sammen med min søde og dygtige veninde Maria fra Marialottes – måske du allerede er stødt på hende i min topbar? Vi har for nyligt mødt hinanden til en Bloggers Delight netværksmiddag og fundet ud af, at vi bor meget tæt på hinanden = vi skal lave noget mad sammen. Jeg elsker at finde nogle fellow foodies, der er lige så vild med at nørde i køkkenet som jeg. Eller være 10 minutter om at anrette + 10 minutter om at tage billeder, inden maden faktisk skal spises. Vi gik derfor i køkkenet og lavede denne virkelig nemme, vegetariske og smagsfulde karryret.

Vores kokos peanut curry har masser af smag fra ingefær, hvidløg, spidskommen og en snert af peanutbutter. Den er ultra cremet fra kokosmælk og hakkede tomater, har den fineste farve fra gurkemeje og er fyldt med kikærter og bløde, søde tern af græskar. Jeg lover dig, at du nok skal blive mæt, selvom den både er vegetarisk og faktisk også vegansk. Mange af ingredienserne har du formentlig allerede – det er en god basisopskrift, hvor du kan tilføje de fleste grøntsager. Og så kan jeg kun anbefale at lave en stor portion (til fryseren) – den smager nemlig nærmest endnu bedre dagene efter. NB: Konsistensen er en smule mere flydende end på billedet. Jeg har nemlig taget billeder af retten kold dagen efter, da det var mørkt, da vi skulle spise #livetsommadblogger #hadervintermørke

Læs også: Boller i karry – med kylling / Indisk dahl med skyr, koriander og mandler / Butter chicken / Kylling i cremet kokos-cashew sauce

okos peanut curry med kikærter og søde kartofler

Kokos peanut curry med kikærter og græskar (til 4 personer)

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 cm frisk ingefær, fintrevet
 • 1/2 butternut squash eller hokkaido græskar
 • 3 gulerødder
 • 2 tsk stødt spidkommen
 • 1 tsk gurkemeje
 • 2 dl vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 spsk peanutbutter (jeg bruger altid denne)
 • 140 g tomatpure
 • 2 dåser kikærter, drænet
 • salt, peber og olivenolie
 • saften fra 1/2 citron
 • servering: fuldkornsris og evt yoghurt

 

Så nemt er det: Start med at skrælle løg og hvidløg og hakke begge dele fint. Steg det et par minutter ved middelvarme i en stor gryde eller wok med 1 spsk olivenolie. Skræl dit butternut (hvis ikke øko) eller skyl det godt og skær det i mundrette tern. Gør det samme med gulerødder. Kom spidskommen, gurkemeje, revet ingefær og tomatpure ned til løgene og rist det igennem et par minutter.

Tilsæt tern af græskar og gulerødder sammen med peanutbutter, grøntsagsbouillon, kokosmælk, dåsetomater og drænede kikærter. Rør det hele godt sammen og lad din curry simre under låg i 20 minutters tid, til græskarret er mørt. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server med fuldkornsris og evt yoghurt.

  Svar

  Instagram