Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Noter
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk curry med kokosmælk, kikærter og græskar
5
fra
3
stemmer
Servings:
5
personer
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
Ingredients
1
løg
2
fed
hvidløg
3
cm
frisk ingefær
(fintrevet)
1
butternut squash
(lille, eller hokkaido græskar)
3
tsk
stødt spidskommen
1,5
tsk
gurkemeje
1
grøntsagsbouillonterning
3
dl
kogende vand
1
dåse
kokosmælk
1
dåse
hakkede tomater
2
spsk
peanutbutter
(store)
140
g
tomatpure
2
dåser
kikærter
(drænet)
salt og peber
olivenolie
½
citron
Til servering
ris
cremefraice
(kan undlades)
Noter
Tip: Er du ikke bange for smæk på krydderierne? Så tilføj lidt ekstra – eller hvad du nu har i skabet. Karry, chili og lignende.
Køkkenudstyr
Gryde
Fremgangsmåde
Skræl løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Steg det et par minutter ved middelvarme i en stor gryde eller wok med 1 spsk olivenolie.
Skræl dit butternut (hvis ikke øko) eller skyl det godt og skær det i små tern.
Kom spidskommen, gurkemeje, revet ingefær og tomatpure ned til løgene og rist det igennem et par minutter.
Tilsæt tern af græskar sammen med peanutbutter, bouillonterninger, vand, kokosmælk, dåsetomater og drænede kikærter.
Rør det hele godt sammen og lad din curry simre under låg i 25-30 minutters tid, til græskarret er mørt.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Server med fuldkornsris og evt yoghurt.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest