Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuréJeg har endnu engang taget imod Madbloggerudfordringen, som kører på 4. runde, og temaet er denne gang fisk. Udfordringen er sponsoreret af Skagenfood, som sendte en pakke med det lækreste stykke torsk til min hoveddør. Jeg er ofte en af dem, der vælger laks, fordi jeg ved, hvordan den skal tilberedes, og at den smager godt – men denne gang skulle det altså være torsk, og det er jeg bestemt ikke ked af. I dag får i nemlig en lidt anderledes opskrift på paneret torsk.

Jeg vidste, at jeg gerne ville bevare fisken i større stykker, og at der samtidigt skulle være noget ‘crunch’ til at give modstand til den møre fisk. Derfor har jeg paneret torsken i hakkede mandler og grovvalsede havregryn, som giver en lækker, sprød overflade og er et sundere alternativ til rasp. Det giver samtidigt en lækker smag af ristet havregryn og mandler. Til den sprøde fisk serverede jeg en cremet, grov ærtepuré og ovnbagte blomkål, som du kan finde opskriften på her.

Find mange flere opskrifter med fisk lige her.

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuréHavregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré (til 4 personer)

  • 1 spsk smør + 2-3 spsk olie
  • 1 håndfuld grovvalsede havregryn
  • 35 g mandler, hakkede
  • lidt fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 500-600 g torsk uden skind og ben
  • 250 g frosne ærter
  • 1 spsk smør
  • citronsaft
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære fisken i 4-5 stykker. Tag 3 dybe tallerkener frem og hæld lidt fuldkornsmel i 1. tallerken, pisk ægget i 2. tallerken og bland hakkede mandler, grovvalsede havregryn og lidt salt og peber i 3. tallerken. Vend fiskestykkerne 1 ad gangen, først i fuldkornsmel, dernæst i æg og så tilsidst i havregryn-mandel-blanding (det er vigtigt, at du først panerer, lige før du steger). Varm en pande op til middel-høj varm, smelt smør og olie på panden og steg fisken i cirka 3 minutter på hver side, til den er sprød og gylden.

Giv imens ærter et hurtigt opkog i en gryde, bare i 1 minut. Hæld derefter vandet fra og mos ærterne med smør, salt, peber og en smule citronsaft med en stavblender, til du har en grov puré. Det svarer cirka til at give 12-14 ‘tryk’ med stavblenderen.

Server med det samme ærtepureen med den sprøde fisk og evt nogle ovnbagte grøntsager, kartofler, salat eller andet tilbehør.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments