Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

22. oktober 2014

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuréJeg har endnu engang taget imod Madbloggerudfordringen, som kører på 4. runde, og temaet er denne gang fisk. Udfordringen er sponsoreret af Skagenfood, som sendte en pakke med det lækreste stykke torsk til min hoveddør. Jeg er ofte en af dem, der vælger laks, fordi jeg ved, hvordan den skal tilberedes, og at den smager godt – men denne gang skulle det altså være torsk, og det er jeg bestemt ikke ked af. I dag får i nemlig en lidt anderledes opskrift på paneret torsk.

Jeg vidste, at jeg gerne ville bevare fisken i større stykker, og at der samtidigt skulle være noget ‘crunch’ til at give modstand til den møre fisk. Derfor har jeg paneret torsken i hakkede mandler og grovvalsede havregryn, som giver en lækker, sprød overflade og er et sundere alternativ til rasp. Det giver samtidigt en lækker smag af ristet havregryn og mandler. Til den sprøde fisk serverede jeg en cremet, grov ærtepuré og ovnbagte blomkål, som du kan finde opskriften på her.

Find mange flere opskrifter med fisk lige her.

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuréHavregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré

Havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré (til 4 personer)

 • 1 spsk smør + 2-3 spsk olie
 • 1 håndfuld grovvalsede havregryn
 • 35 g mandler, hakkede
 • lidt fuldkornsmel
 • 1 æg
 • 500-600 g torsk uden skind og ben
 • 250 g frosne ærter
 • 1 spsk smør
 • citronsaft
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære fisken i 4-5 stykker. Tag 3 dybe tallerkener frem og hæld lidt fuldkornsmel i 1. tallerken, pisk ægget i 2. tallerken og bland hakkede mandler, grovvalsede havregryn og lidt salt og peber i 3. tallerken. Vend fiskestykkerne 1 ad gangen, først i fuldkornsmel, dernæst i æg og så tilsidst i havregryn-mandel-blanding (det er vigtigt, at du først panerer, lige før du steger). Varm en pande op til middel-høj varm, smelt smør og olie på panden og steg fisken i cirka 3 minutter på hver side, til den er sprød og gylden.

Giv imens ærter et hurtigt opkog i en gryde, bare i 1 minut. Hæld derefter vandet fra og mos ærterne med smør, salt, peber og en smule citronsaft med en stavblender, til du har en grov puré. Det svarer cirka til at give 12-14 ‘tryk’ med stavblenderen.

Server med det samme ærtepureen med den sprøde fisk og evt nogle ovnbagte grøntsager, kartofler, salat eller andet tilbehør.

 • Reply
  Josefine
  22. oktober 2014 at 21:52

  MadbloggerUdfordringen lyder bare så sjov! Jeg har aldrig hørt om den, men det skal helt sikkert prøves 🙂
  Og den her fisk ser bare ås lækker ud! Den skal også prøves.

  • Reply
   Anna
   22. oktober 2014 at 22:08

   Hej Josefine – det er virkelig også nogle sjove udfordringer, du kunne da sagtens være med også;)
   Tak, den er også lækker! Elsker det sprøde sammen med den friske fisk
   – Anna

 • Reply
  hverdagensbedrifter.dk
  23. oktober 2014 at 8:13

  Nøj det set lækkert ud! Og sikke flotte billeder som virkelig appellerer til mine sanser 🙂

  • Reply
   Anna
   23. oktober 2014 at 11:34

   Mange tak, det er jeg glad for at høre 😀
   kh Anna

 • Reply
  Mia
  28. maj 2016 at 18:29

  Tak for god inspiration! 😊👍🏼 Link til blomkål virker ikke.

  • Reply
   Anna Bartels
   28. maj 2016 at 22:30

   Velbekommen Mia – det er jeg altid glad for at høre 🙂
   Linket er rettet nu!

Svar