Det er tid til månedens madplan med alt godt, den byder på. Et tilbagevendende blogindlæg til at starte hver måned, så vi kan sætte fokus på at bruge og spise det, der smager allerbedst lige nu. I denne omgang er det august råvarer i sæson. Her er alt godt fra squash, kål, tomater (disse får I mange af i denne uge) og krydderurter til ærter, kartofler og kirsebær.
Denne madplan med august råvarer i sæson består af 3 dage med kød/ fisk, 3 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 eller version 3.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn / Aftensmad verden rundt / Madplan: opskrifter med proteiner / Juni råvarer i sæson / Juli råvarer i sæson
Madplan: August råvarer i sæson
- Mandag: Ugen starter ud med en tomatrisotto med grøn pesto og parmesan. Husk at lave 1,5 portion til 4 personer (medregnet i indkøbsliste).
- Tirsdag: Det er fiskedag. Menuen står på den lækreste ovnbagt laks toppet med krydderurter og pistacienødder. Server med en kålsalat med grape, avocado og saltede mandler.
- Onsdag: Det er tid til pasta og en vegetarisk, smagsfuld en af slagsen med bagte tomater og peberfrugter, fløde og pinjekerner. Hvis du bruger 400 g pasta og 3 dl madlavningsfløde og ellers følger opskriften, burde der være til 4 personer (medregnet i indkøbsliste).
- Torsdag: Lav kyllingespyd eller steg nogle kyllingebryster på en pande og server med ærtepesto pasta med bagte tomater.
- Fredag: Det er weekend, og det skal fejres med pizza. Lav dobbelt portion af denne opskrift med kartofler, løg, pesto og gedeost, og så har du sikkert lidt rester til frokost. Husk at forberede dejen aftenen før.
- Lørdag: Ugens anden fiskedag er en pastaret med kongerejer, chili, tomater og frisk persille. Hvis du bruger 400 g kongerejer og 400 g pasta, bør der være nok til 4 personer (medregnet i indkøbsliste).
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.