Tomatrisotto med pesto

18. maj 2019
Tomatrisotto med pesto

En ret jeg laver rigtig tit, når det skal være nemt, hurtigt eller billigt, er risotto. Jeg sørger for (næsten) altid at have risottoris, parmesan, bouillonterninger og en billig hvidvin stående, så jeg kan lave risotto og twiste med køleskabets indhold eller slatne rester. Det kræver ikke mange ingredienser, og så smager det altid godt. Tomatrisotto med pesto er røget fluks ind på top 3, og jeg forudser den til at være på menuen mange gange henover sommeren.

Jeg har i mange år troet, at det var svært at lave risotto. Hvis du er af samme opfattelse, vil jeg gerne nedlægge den barriere. Det er så nemt! Denne tomatrisotto er en helt simpel risotto vendt med friske tomater, godt med parmesan, friskkværnet peber og en smule pesto. Og en rest ekstra grønt fra køleskabet. Toppet med mere pesto, friske tomater og flager af parmesan. Ja tak! En rigtig sommerrisotto – klar til at akkompagneres med en koldt glas hvidvin. Vil du have kød til? Så server et stegt kyllingebryst eller ovnbagt laks til.

TIP: Har du (mod forventning) rester tilovers? Så lav risottodeller / -klatkager eller hvad du nu vil kalde dem. Rør et æg eller to og en smule mel i. Og så steg på en middelvarm pande i godt med olivenolie, til de er gyldne og sprøde. DET ER GODT!

Læs mere:  Bygotto med ærter og citron / Bagt svampebygotto med parmaskinke og valnødder / 
Græskarbygotto med brunet smør, grønkålschips og hasselnødder / Bygotto med varmrøget laks og asparges

Tomatrisotto med pesto
Tomatrisotto med pesto

Tomatrisotto med pesto (til 3 personer)

 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 250 g risottoris
 • 200 g squash, græskar eller lignende grøntsag (kan undlades og erstattes med flere tomater)
 • 1 dl hvidvin (kan erstattes med bouillonvand)
 • 8-10 dl kogende vand rørt med 1,5 grøntsagsbouillonterninger
 • 20 cherrytomater
 • 1 god håndfuld fintrevet parmesan
 • Pesto
 • Olivenolie og peber

Så nemt er det: Start med at pille løg og hvidløg og hakke begge dele fint. Steg det i en gryde ved middelvarme med 1 spsk olivenolie, til løgene er klare. Skær din valgfrie grøntsag, fx græskar i små tern og kom det i gryden sammen med risottoris. Rist det af ved høj varme et par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Skær tomater i halve og kom halvdelen i – gem resten til senere.

Tilsæt bouillon lidt ad gangen. Først en dl eller to. Rør rundt og lad det koge ind. Tilsæt så en dl bouillonvand eller to mere. Fortsæt sådan til risene er møre men med en smule bid. Risotto bliver cremet, når du tilsætter væsken lidt ad gangen. Når den sidste væske er kogt ind, og du har en næsten færdig risotto, skal du røre de sidste tomater, 2 spsk pesto, fintrevet parmesan og godt med friskkværnet peber i. Smag evt til med salt. Server med ekstra pesto og parmesan.

  Svar