Simpel linguine med kongerejer, chili og frisk persille

23. september 2015

Linguine med kongerejer, chili og hvidløgEngang imellem (læs: ofte) må aftensmaden gerne være sådan helt simpel. Simpelt betyder nemlig ikke, at det ikke er lækkert – tværtimod, ihvertfald ikke i dette tilfælde. Her betyder det hurtig mad med forholdsvis få ingredienser og masser af smag fra lækre sager. Her passer denne linguine med kongerejer perfekt ind. Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift fra kogebogen ‘Peralta‘ af Trine Hahnemann og Lars Ranek, som jeg har fået tilsendt.

Jeg har valgt at lave en simpel pasta: linguine med kongerejer fra bogen med masser af hvidløg, persille, tomater, store rejer og persille og så har jeg tilføjet mit eget touch af chiliflager og citronsaft og -skal. Retten tager ikke mere end 20 minutter at lave, og så er den fyldt med smag og er virkelig frisk og lækker. Køb endelig nogle ordentlige rejer! Jeg købte kongerejer fra frost, hvor halen stadig sidder på.

Find endnu flere pastaretter lige her.

Linguine med kongerejer, chili og hvidløg

Linguine med kongerejer, chili og hvidløg

Simpel linguine med kongerejer, chili og persille (3 personer)

 • 2 fed hvidløg
 • 1-1,5 tsk chiliflager
 • 300 g kongerejer (evt. optøede fra frost) uden hoved og tarm
 • 6 forårsløg
 • 250 g cherrytomater
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 bundt bredbladet persille, finthakket
 • 300 g linguine pasta
 • skal fra 1 øko citron + saft fra 1/2
 • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære hvidløg fint og mos det lidt sammen med chiliflagerne. Skær forårsløg i skiver og halver tomaterne. Varm en stor pande op til middelvarme, tilsæt olie og sauter løg, chiliflager og forårsløg i 4-5 minutter, uden at det tager farve. Skru op på høj varme, tilsæt rejer og svits dem i et par minutter, til rejerne er stegt. Tilsæt tomater, citronskal og godt med salt og peber og rør hurtigt sammen. Tag panden af varmen.

Imens skal du koge linguinen i letsaltet vand i cirka 10 minutter – kog dem al dente (med lidt bid). Hæld vandet fra, men gem ca 1 dl af kogevandet. Kom panden tilbage på varmen og vend hurtigt linguine sammen med rejer, finthakket persille, citronsaft og eventuelt pastavandet. Server med ekstra citron.

 

Bogen er et anmeldereksemplar, jeg har fået tilsendt, og kan købes hos Thiemers Magasin og i onlinebutikker for 299 kr. 

  Svar