Ærtepesto pasta med langtidsbagte tomater

25. oktober 2016

ærtepesto pastaÆrtepesto pasta salat med langtidsbagte tomater. Det er længe siden, at jeg har lavet sådan en pæn og ikke mindst lækker pastasalat. Ideen opstod da jeg efter en lang dag skulle lave mad og ikke orkede at bruge for lang tid i køkkenet. Sagt på en anden måde, så skulle det bare være nemt. At den så blev så pæn og smagte super dejligt var jo kun et plus. Sidespring -> hvis du ikke allerede har set det på Instagram, så kan jeg fortælle, at jeg har taget et kæmpe skridt og er flyttet hjemmefra. Ind til København, en fin lejlighed på Østerbro og jeg er simpelthen så glad for det 😀

Tilbage til pastasalaten. Den består af pasta (sjovt nok) vendt med en cremet ærte-krydderurte-pinjekerne-pesto, masser af citron, frisk spinat, agurk og langtidsbagte tomater. Og så lidt ristede pinjekerner på toppen også – det hele smager af sol og sommer! Tomaterne skal selvfølgelig have lidt tid i ovnen, men derudover tager pastasalaten ikke lang tid at lave, og den er perfekt som et vegetarisk måltid, som tilbehør til kød, kylling eller fisk eller med på madpakken dagen efter.

Læs også: Pasta med pesto / Cremet speltotto med ærter / Sommerpasta med ærter og safran / Nem edamamepure

ærtepesto pasta

ærtepesto pastaærtepesto pasta

Ærtepesto pasta med langtidsbagte tomater (til 4 personer)

 • 25 cherrytomater
 • olivenolie, salt, peber og sukker
 • 250 g ærter, gerne optøede fra frost
 • 2 håndfulde friske krydderurter (jeg brugte basilikum og persille)
 • 35 g pinjekerner
 • saft fra 1/2 citron
 • 1 håndfuld friskrevet parmesan
 • 2 håndfuld frisk spinat eller rucola
 • 1/2 agurk
 • 350 g pasta

 

Så nemt er det: Start med at halvere cherrytomater og vende dem med et par spsk olivenolie, et pænt drys salt og peber og 1/2 tsk sukker. Fordel på en bageplade med den flade side op og bag ved 160 grader varmluft i mindst 1 time, gerne 1,5.

Når tomaterne er ved at være færdig, skal pasta koges i saltet vand efter anvisningen på pakken og derefter køle af i 10 minutter. Skær agurk i tern. Rist pinjekernerne på en pande eller i ovnen og blend dem derefter med ærter, friske krydderurter, citronsaft, 3 spsk olivenolie, parmesan, salt og peber til en halv grov pure (jeg gemte 1 spsk pinjekerner og ærter til at pynte med til sidst). Vend pasta med agurketern, ærtepesto og langstidsbagte tomater. Pynt gerne toppen med de gemte pinjekerner, ærter og et par langtidsbagte tomater.

  Svar