Cheesecake brownie med hindbær og ristede mandler

19. august 2017

Cheesecake brownie med hindbær og mandlerChewy browniebund toppet med et lag af marmoreret cheesecake fyldt med friske hindbær og ristede mandler. Mød denne lækre cheesecake brownie. Jeg har en note på min computer med alle mine madideer. Jeg skriver dem ned undervejs, når jeg finder inspiration, eller når en ny ide dukker op, og jeg har haft denne cheesecake brownie skrevet ned i lidt for lang tid. Men da jeg var i sommerhus for små 2 uger siden, gav jeg mig i kast med den. Og jeg fortryder ikke det mindste.

Er du vild med cheesecake? Er du vild med brownie? Så vil du helt sikkert også være vild med denne kage. Det er altså bare en konge kombination af den chokoladeintense browniebund toppet med et lag af vaniljecheesecake og de syrlige, friske hindbær samt knas fra mandlerne. Og så er den endnu bedre dagene efter. Det er som om, at smagene og konsistenserne kommer endnu bedre til udtryk efter en dag eller to på køl. For endnu mere luksus (og fråd) kan du vende grofthakket chokolade i dejen, og du kan også sagtens bruge andre bær som blåbær, (amarena)kirsebær, brombær eller lignende i stedet for hindbær. Ligeså kan mandlerne skiftes ud med andre nødder. Og chokoladen for hvid chokolade måske også? 😛 Jeg vil nu starte med at anbefale dig at prøve denne version. Så fin en kage – måske nu i min top 10 liste af yndlingskager.

Læs også: Cheesecake med passionsfrugt eller med amarena kirsebær / Dadelbrownie med kokos swirl / Verdens bedste brownie

Cheesecake brownie med hindbær og mandler Cheesecake brownie med hindbær og mandler Cheesecake brownie med hindbær og mandler Cheesecake brownie med hindbær og mandler

Cheesecake brownie med hindbær og mandler (til cirka 8 personer)

 • Brownie: 150 g smør
 • 100 g mørk chokolade
 • 100 g rørsukker
 • 2 æg
 • 75 g mel
 • 1/2 dl god kakao
 • 1/2 tsk salt
 • 1 stor håndfuld mandler, gerne ristede
 • Cheesecake: 200 g flødeost
 • 1 æg
 • 1 vaniljestang
 • 2 spsk sukker
 • ca 150 g friske hindbær

 

Så nemt er det: Start med at smelte smørret og derefter røre hakket mørk chokolade i, til det smelter. Pisk æg og sukker luftigt i en skål og vend chokoladesmørret i lidt ad gangen med en dejskraber. Vend kakao, mel og salt i. Hak de ristede mandler groft og vend dem i også. Fordel browniedejen i en firkantet form (cirka 20 x 20 cm) foret med bagepapir.

Pisk flødeost, korn fra vaniljestangen, æg og sukker sammen og fordel ostecremen oven på browniedejen. Brug skaftet af en ske eller en spisepind til at marmorere/swirle et mønster på toppen, så de to lag blandes en smule sammen. Fordel hindbær på toppen og giv dem et lille tryk ned i kagen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 35-40 minutter (start med 35 minutter og tjek med en stegenål – der skal lige præcis ikke være noget på den, når den trækkes op af kagen). Lad kagen afkøle helt. Den er bedst efter 1 dag i køleskabet, så du kan sagtens lave den på forhånd.

 

  Svar