Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde

Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde

I dag får du opskriften på en nem og vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde, der kan laves på 40 minutter. 40 minutter lyder måske som forholdvis lang tid for en nem pastaret, men det meste af tiden skal tomater og peberfrugter faktisk bare passe sig selv i ovnen. Jeg lavede opskriften til en veninde, og den smagte så godt, at jeg knipsede et hurtigt billede, så jeg også kunne dele den med jer.

Vegetarisk pasta med grøntsager

Jeg elsker vegetariske pastaretter og har oftest spist min yndlings pasta med langstidsbagte tomater, edamame og citron-flødesauce eller frisk pasta med laks, ricotta og spinat. Pastaen er vendt med bagte tomater og peberfrugter lavet til en sauce med madlavningsfløde, løg, hvidløg og et kick fra chili. Toppet med ristede pinjekerner og frisk basilikum. Så enkelt men fyldt med så meget god smag. Når tomater og peberfrugt bliver bagt i ovnen, får de nemlig en meget kraftigere og intens smag. Vi spiste pastaretten, som den er, men du kan også sagtens servere eksempelvis kylling eller fisk til – så er der formentligt nok til 4 personer. Og skru endelig op eller ned for chili afhængig af smag.

Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde

Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde

5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse30 min

Ingredienser

Bagt grønt

  • 250 g cherrytomater
  • 3 peberfrugter (små )
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

Vegetarisk pasta

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 300 g pasta
  • 2 dl fløde (alternativt madlavningsfløde)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 4 spsk pinjekerner (ristede)

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

Bagt grønt

  • Halver tomater og peberfrugter.
  • Fjern kerner fra peberfrugterne og skær dem i små tern.
  • Vend de halve tomater og peberfrugt-tern i olivenolie, honning, salt og peber og bag i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.

Vegetarisk pasta

  • I de sidste 10 minutter grøntsager er i ovnen, skal du koge pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak dem fint.
  • Steg det på en stor pande i en spsk olivenolie med chiliflager, til det er blødt.
  • Tilsæt fløde, vend det lidt rundt og tilsæt derefter den kogte pasta og de bagte grøntsager.
  • Smag til med salt og peber og pynt med frisk basilikum og ristede pinjekerner.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments