Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde

22. januar 2019

Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og flødeI dag får du opskriften på en nem og vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde, der kan laves på 40 minutter. 40 minutter lyder måske som forholdvis lang tid for en nem pastaret, men det meste af tiden skal tomater og peberfrugter faktisk bare passe sig selv i ovnen. Det var en opskrift, jeg biksede sammen til en sød veninde og jeg, inspireret af dygtige Stinna. Og den smagte så godt, at jeg knipsede et hurtigt billede, så jeg også kunne dele den med jer.

Pastaen er vendt med bagte tomater og peberfrugter lavet til en sauce med madlavningsfløde, løg, hvidløg og et kick fra chili. Toppet med ristede pinjekerner og frisk basilikum. Så enkelt men fyldt med så meget god smag. Når tomater og peberfrugt bliver bagt i ovnen, får de nemlig en meget kraftigere og intens smag. Vi spiste pastaretten, som den er, men du kan også sagtens servere eksempelvis kylling eller fisk til – så er der formentligt nok til 4 personer. Og skru endelig op eller ned for chili afhængig af smag.

Læs også: Pasta med langtidsbagte tomater, edamame og citron-flødesauce / Frisk pasta med røget laks, ricotta og spinat / Linguine med kongerejer, chili, hvidløg og tomater

Vegetarisk pasta med bagte tomater, peberfrugt og fløde (3 personer)

 • Til ovnen: 250 g cherrytomater
 • 3 små peberfrugter
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 tsk honning
 • salt og peber
 • Derudover: 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk olivenolie
 • 1/2 tsk chiliflager
 • 300 g pasta
 • 2 dl madlavningsfløde (9%)
 • frisk basilikum + ristede pinjekerner

 

Så nemt er det: Halver tomater og peberfrugter. Fjern kerner fra peberfrugterne og skær dem i små tern. Vend de halve tomater og peberfrugt-tern i olivenolie, honning, salt og peber og bag i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.

Kog pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken. Skræl imens løg og hvidløg og hak dem fint. Steg det på en stor pande i en spsk olivenolie med chiliflager, til det er blødt. Tilsæt madlavningsfløde, vend det lidt rundt og tilsæt derefter den kogte pasta. Smag til med salt og peber og pynt med frisk basilikum og ristede pinjekerner.

 • Reply
  Tobias Hyldeborg
  13. februar 2019 at 6:25

  Det ser vildt lækkert ud – og nemt, som du også siger. Det må helt sikkert prøves en dag. 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   13. februar 2019 at 11:44

   Tusind tak Tobias – det er virkelig dejligt at høre!
   Jeg håber, at du kan lide det 🙂

Svar