Annonce

Sommerpasta med citron-flødesauce, edamamebønner og langtidsbagte tomater

Sommerpasta med citron-flødesauce, edamamebønner og langtidsbagte tomater

Denne skønne sommerpasta er blevet min nye sommerfavorit. Det var oprindeligt min mor, der havde været ude at spise hos en veninde, som kom hjem og fortalte om den. Og vi måtte straks i køkkenet for at se, om vi kunne lave noget, der mindede om den. Det er en utrolig nem ret, så det var slet ikke så svært, og det er nu blevet en ny favorit herhjemme.

Opskrift på sommerpasta med citron-flødesauce

Jeg bruger frisk pappardelle pasta, en bred en af slagsen – det er min yndlings, og den kan fås i Føtex. Men du kan også sagtens bruge andre slags pasta, både friske og tørrede. Denne sommerpasta er vendt i en sauce med masser af citron, både saft og skal, og et drys cayennepeber, der giver et lille kick. Derudover er der edamamebønner, langtidsbagte tomater, ristede pinjekerner og frisk basilikum. Og så selvfølgelig en skvis citronsaft, et ekstra drys cayennepeber og godt med friskkværnet peber på toppen.

Nem og simpel pastaret

Det er en super nem sommer-pastaret. Tomaterne skal bare stå og hygge sig i ovnen en times tid, og derudover tager retten faktisk ikke mere end 15 minutter at lave. Hvis du ikke er til cayennepeber, kan du sagtens undlade det, og hvis du ikke er klar til at gå den vegetariske vej, kan du sagtens servere kylling eller fisk til.

Er du vild med denne pasta, så skal du også prøve citronpasta med feta og hasselnødder og en portion pasta med røget laks, ricotta og spinat.

Sommerpasta med citron-flødesauce, edamamebønner og langtidsbagte tomater 1

Sommerpasta med citron-flødesauce og langtidsbagte tomater

En lækker og simpel frisk sommerpasta med citron-flødesauce og langtidsbagte tomater. Spis den som den er eller til et lækkert stykke fisk.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 250 g cherrytomater
  • olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • 500 g frisk pasta
  • 35 g pinjekerner (letristede)
  • 250 g edamamebønner (frosne, bælgede)
  • 2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 øko citron (skal fra en, saft fra ½)
  • ¼ tsk cayennepeber
  • frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Halver tomater og vend dem med 2 spsk olivenolie.
  • Placer dem med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med en smule sukker, salt og peber og bag dem ved 130 grader i en time.
  • Først når tomaterne er ved at være færdig, skal du gå videre med retten. Kom de frosne, bælgede edamamebønner op i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem stå et par minutter, til de er tøet op. Hæld vandet fra.
  • Lav saucen ved langsomt at varme fløde og mælk op i en gryde ved middel-høj varme.
  • Riv citronskal i og tilsæt citronsaft, cayennepeber, salt og peber.
  • Lad det langsomt koge op og sørg endelig for at røre hele tiden, så det ikke brænder på.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  • Når pastaen er færdig, skal du varme saucen op.
  • Jeg vil enten foreslå, at du vender tomater, edamame, sauce og pasta sammen og serverer med pinjekerner til, ELLER at du portionsanretter i skåle med pasta, så sauce, edamame, tomater og pinjekerner. Jeg valgte den sidste mulighed.
  • Pynt evt. med frisk basilikum og server med ekstra citron, cayennepeber og friskkværnet peber.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments