Vegetarmad behøver hverken være kedelig eller lade dig gå fra bordet sulten. Jeg synes faktisk, at vegetarisk mad kan være noget af det mest spændende og kan sætte kreativiteten mere i gang end kødretter. Jeg håber, at du med denne omgang vegetarisk madplan kan få inspiration til flere grønne dage. Uanset om du vælger at køre den fuldt ud eller bare bruge nogle af opskrifter.
Denne omgang vegetarisk madplan rundt består af 6 dage med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med – den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!
Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder
Læs også: Tidligere madplaner – Vegetarisk eller version 2.0 / Mad på under 30 minutter eller version 2.0/ SU-venlig mad eller version 2.0 eller version 3.0 / Varmende vintermad / Imponerende hverdagsmad / Mættende salater / Hverdagsmad på 20 minutter / Sommermad eller version 2.0 / Nem hverdagsmad / Varmende efterårsmad eller version 2.0 / Eksotisk og krydret hverdagsmad / Nem hverdagsmad #2 / Efterårsmad / Spis mere fisk / Sund og nem hverdagsmad / Varmende og krydret aftensmad / Hverdagsmad med ekstra grønt / Nem, frisk og sommerlig / Aftensmad til børnefamilier / Nem og sund aftensmad eller version 2.0 / Madplan med råvarer i sæson / Mine favoritter lige nu / Jeres favoritter / Aftensmad til 2 personer / Madplan uden ovn / Aftensmad verden rundt
Vegetarisk madplan
- Mandag: Ugen starter ud med en god omgang curry med halloumi og ovnristede blomkål. Den smager skønt og varmer dejligt.
- Tirsdag: Menuen står i dag på en vegetarisk version af den klassiske spaghetti bolognese – med masser af svampe, linser og smag. Du vil nærmest ikke kunne smage forskellen.
- Onsdag: Til aftensmad denne onsdag er der ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og sprøde kikærter (husk at lave dobbelt portion til 4 personer – er medregnet i indkøbsliste) serveret med en lun spidskålssalat med dadler, æbler, mynte og sesam til.
- Torsdag: Det er pastadag, og denne gang i en version med bagte tomater, peberfugter og flødesauce. Nemt og smagfuldt!
- Fredag: Fredagens menu står på nemme spinatvafler med avocado og hytteost – husk at denne opskrift er til én person, og der derfor skal ganges op (er medregnet i indkøbsliste).
- Lørdag: Det er tid til mine yndlings vegetardeller – blomkålsdeller med parmesan serveret med en quinoasalat med feta, avocado, mandler og granatæble.
- Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.