Nemme spinatvafler – hurtig og sund aftensmad

30. januar 2019

Nemme spinatvafler - hurtig og sund aftensmadJeg lagde forleden en story på Instagram, hvor jeg viste en video af disse spinatvafler. Samtidigt spurgte jeg, om det var en opskrift, I kunne tænke jer. Og jeg fik 230 gange “Ja tak!” tilbage – så det må man sige, at I godt kunne. Det startede faktisk ud med, at jeg skulle lave aftensmad efter en lang dag. Jeg var sulten, og køleskabet var nærmest tomt. Men jeg havde frossen spinat, et enkelt æg og lidt mel. Det blev til disse belgiske spinatvafler, som jeg har lavet mange gange de sidste par uger under eksamensskrivningen. Og nu er opskriften klar til jer.

De tager vitterligt max 10-15 minutter at lave, og du kan toppe med alt.  Jeg har testet alt fra ost/syltetøj til banan/peanutbutter og avocado/hytteost som her. Alt fungerer! Opskriften er til 1 person, 2 belgiske vafler, men du kan bare gange op efter antal personer. Og de er også gode til madpakken, fryseren eller som snack. Til både børn og voksne. Jeg glæder mig til at se jeres versioner – tag mig endelig på @annabartels eller #annamad på Instagram. Det ville gøre mig så glad ♡

Vild med vafler? Læs også: Vafler med marcipan og mascarponecreme / Citronvafler med birkes / Gulerodsvafler med hummus og bagte rodfrugter / Bananvafler

Nemme spinatvafler - hurtig og sund aftensmad Nemme spinatvafler - hurtig og sund aftensmad

Nemme belgiske spinatvafler (pr person / 2 stk)

 • 3-4 kugler frossen spinat (optøet)
 • 1 æg
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 3/4 dl mælk
 • 3 spsk mel (jeg har både brugt ren hvede og halv fuldkorn/halv hvede)
 • et nip salt

Så nemt er det: Start med at presse al ovenskydende væske ud af den optøede spinat. Rør det godt sammen med de resterende ingredienser i en skål. Varm et vaffeljern op (jeg bruger dette fra Tefal (affiliate link)), pensl evt med en smule kokosolie/olivenolie og bag dine vafler.

De skal have lidt længere end normale vafler. Bare hold øje med dem og lad vær med at åbne låget, før de har sat sig. Top med dine topping favoritter.

 • Reply
  josefine
  12. marts 2019 at 18:31

  kan man stege dem på en pande som pandekager??

  • Reply
   Anna Bartels
   12. marts 2019 at 19:40

   Hej Josefine.
   Jeg har ikke prøvet det, men det burde du sagtens kunne!
   Bare kom en smule fedtstof på panden til at stege i 🙂
   Skriv endelig tilbage hvordan det går!

Svar