Rødbedevafler – nem opskrift på madvafler

9. januar 2020
Rødbedevafler - nem opskrift på madvafler

Vafler er sådan noget, jeg spiser rigtig meget af i perioder. Især i de mere travle af slagsen hvor aftensmaden skal bikses hurtigt sammen. Det er lige der, jeg befinder mig for tiden. I øjeblikket har jeg en pose rødbeder i min grøntsagsskuffe, som jeg prøver at få brugt op. Derfor: rødbedevafler. Og nogle virkelig farverige nogle af slagsen. Det er opskriften, I får i dag. Jeg har taget udgangspunkt i mine spinatvafler, som også bliver serveret ofte herhjemme.

Disse rødbedevafler tager max 15 minutter at lave fra start til slut. Så bliver det altså ikke meget nemmere. Rødbeder, mel, vand, æg, bagepulver og salt. Her toppet med avocado og hytteost, fordi de er nogle af mine favoritter. Bum. I virkeligheden ville du faktisk kunne rive alle lignende grøntsager som gulerødder, søde kartofler eller græskar i. Og du vil kunne toppe med alt fra hummus til kød og stegte grøntsager. Tror sågar, at de ville gå fint i det søde køkken også. Det er altså perfekt tøm køleskabet-mad.

Vild med vafler? Læs også: Grove vafler med gulerødder / Madvafler med kål / Citronvafler med birkes / Søde vafler med marcipan, mascarpone og kirsebær / Æblevafler med kanelcreme

rødbedevafler

Rødbedevafler (6 stk – 2/3 personer)

  • 2 mellemstore rødbeder
  • 1,25 dl væske (vand/mælk)
  • 3 æg
  • 5 store spsk hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 pænt nip salt
  • Kokosolie til pensling
  • Topping: Fx avocado og hytteost

Så nemt er det: Start med at skrælle rødbeder og rive dem groft på et rivejern. Kom dem i en skål og bland med væske, æg, mel, bagepulver og salt.

Bag dine vafler i et vaffeljern (jeg bruger belgisk form) – pensl eventuelt jernet med lidt kokosolie. De skal have lidt længere end normale vafler. Bare hold øje med dem og lad vær med at åbne låget, før de har sat sig. Top med dine topping favoritter. Jeg gik med avocado og hytteost.

Svar