Ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærter

25. august 2017

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærterFor et godt stykke tid siden fik jeg en snap fra min veninde. Billedet var ret mørkt, men jeg kunne alligevel godt se, at hun havde lavet nogle ovnbagte søde kartofler med en creme og nogle ristede kikærter på toppen. Jeg sendte med det samme et snap tilbage – I ved det der ansigtudtryk, der bare siger “Wow hvor lækkert! Hvad er det?“. Sådan et laver jeg virkelig tit.

Uanset hvad fik jeg altså en snap tilbage, der sagde: “Det er såmænd bare ovnbagte søde kartofler smurt med en hvidløg-honning-fetacreme og toppet med krydrede, ristede kikærter”. Det lød så overdrevent godt, at jeg blev nødt til at lave det selv og eksperimenterede mig lidt frem med krydning og smag. Kombinationen af de søde, bløde kartofler med den salte, søde og hvidløgstwistede fetacreme og de røget paprika-krydrede kikærter er simpelthen genial. Så tak til Rebecca for din fantastiske ide! ♡ Server dem som tilbehør eller hovedelement med en sprød, grøn salat til.

Vild med søde kartofler? Læs også: Fyldte mexicanske søde kartofler / Tærte med søde kartofler, spinat og feta / Broccoli-couscous med søde kartofler, feta og tahindressing

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærter Ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærter

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærter (tilbehør til 2)

 • 2 mellemstørrelse søde kartofler
 • 50 g feta
 • 1 stor spsk græsk yoghurt, creme fraiche, fløde eller lignende
 • 1 tsk honning
 • 1 lille fed hvidløg, presset
 • skal fra 1/2 øko citron
 • 1/2 dåse kikærter, drænede
 • 1/2 tsk røget paprika
 • 1 lille drys cayennepeber
 • 1 håndfuld frisk persille (kan undlades)
 • olivenolie, salt og peber

Så nemt er det: Start med at skrubbe kartofler godt og halvere dem. Prik dem et par gange med en gaffel og bag dem i 40-50 minutter ved 180 grader varmluft afhængig af størrelse, til de er møre indeni.

Rør feta, yoghurt, honning, presset hvidløg, fintrevet citronskal og friskkværnet peber sammen og fordel det på de halve, møre kartofler. Giv dem 10 minutter mere i ovnen. Rist imens kikærter i 1 spsk olivenolie på en varm pande med cayennepeber, paprika og et drys salt. Kom dem ovenpå fetacremen på de søde kartofler og top med finthakket frisk persille.

 • Reply
  Rebecca
  3. september 2017 at 6:35

  Kys til dig Annapigen :)))))

Svar