Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter

For et godt stykke tid siden fik jeg et billede tilsendt fra min veninde af en ret, der ledte mig til disse ovnbagte søde kartofler med fetacreme. Billedet var ret mørkt, men jeg kunne alligevel godt se, at hun havde lavet nogle ovnbagte søde kartofler med en creme og nogle ristede kikærter på toppen. Jeg sendte med det samme et snap tilbage – I ved det der ansigtudtryk, der bare siger “Wow hvor lækkert! Hvad er det?“, og jeg måtte straks have at vide, hvad det mon var.

Ovnbagte søde kartofler med fyld

Uanset hvad fik jeg altså en snap tilbage, der sagde: “Det er såmænd bare ovnbagte søde kartofler smurt med en hvidløg-honning-fetacreme og toppet med krydrede, ristede kikærter”. Det lød så overdrevent godt, at jeg blev nødt til at lave det selv og eksperimenterede mig lidt frem med krydning og smag. Kombinationen af de søde, bløde kartofler med den salte, søde og hvidløgstwistede fetacreme og de røget paprika-krydrede kikærter er simpelthen genial. Så tak til Rebecca for din fantastiske ide ♡ Server dem som tilbehør eller hovedelement med en sprød, grøn salat til.

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter
Ovnbagte søde kartofler med fetacreme, hvidløg og krydrede kikærter
Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter

Ovnbagte søde kartofler med fetacreme og krydrede kikærter

Ovnbagte søde kartofler med fyld/topping af fetacreme og sprøde kikærter. Perfekt tilbehør til en frisk salat til 2 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse55 min

Ingredienser

  • 2 søde kartofler (mellemstørrelse )
  • 50 g feta
  • 1 spsk græsk yoghurt (creme fraiche eller lignende)
  • 1 tsk honning
  • 1 fed hvidløg (lille, presset)
  • ½ øko citron (skal)
  • ½ dåse kikærter (drænede)
  • ½ tsk røget paprika
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 håndfuld frisk persille (kan undlades)
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skrub kartofler godt, halver dem og prik dem et par gange med en gaffel.
  • Bag dem i 40-50 minutter ved 180 grader varmluft afhængig af størrelse, til de er møre indeni.
  • Rør feta, yoghurt, honning, presset hvidløg, fintrevet citronskal og friskkværnet peber sammen.
  • Fordel fetacremen på de halve, møre kartofler.
  • Giv dem 10 minutter mere i ovnen.
  • Rist imens kikærter i 1 spsk olivenolie på en varm pande med cayennepeber, paprika og et drys salt.
  • Kom dem ovenpå fetacremen på de søde kartofler og top evt. med finthakket frisk persille.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments