Quinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandler

Quinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandlerFør jeg lavede denne quinoasalat med feta, avocado, granatæble og mandler, havde jeg aldrig smagt quinoa før. Men nu er jeg blevet ret vild med det. Quinoa er et godt alternativ til ris, bulgur, perlespelt eller lignende og er super sundt. Det har et højt indhold af protein, masser af vitaminer, jern, kalk og så er det glutenfrit. Og så er det forholdsvist smagsneutralt, så det går med det meste.

I dag får du en simpel opskrift på en quinoasalat med feta, avocado, granatæblekerner og ristede mandler. Samspillet mellem det syrlige fra garanatæblet, det salte fra fetaen, det ristede og nøddeagtige fra mandlerne og det cremede fra avocado er on point. Salaten er god til både kød, kylling og fisk og også et hit i madpakken!

Find endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Quinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandlerQuinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandler

Quinoasalat med feta, granatæble, avocado og mandler (tilbehør til 4-5 personer)

  • ca 3 dl quinoa
  • en lille håndfuld mandler
  • 1 avocado
  • feta (fra blok, så man selv kan skære)
  • 1 granatæble
  • saft fra 1 lime

Så nemt er det: Start med at komme quinoa i en si og skylle det grundigt med vand. Kog dem så efter anvisning på pakken, og lad det derefter afkøle lidt. Rist imens mandlerne på en pande eller i ovnen, lad dem afkøle og hak dem groft. Flæk avocadoen, skrab ‘kødet’ ud med en ske og skær det i tern. Skær også et godt stykke feta i tern.

Rul granatæblet hen ad bordet ved at trykke med din hånd (dette løsner kernerne indeni). Halver den, bank kernerne ud med en træske og fjern det hvide, hvis det skulle komme med (gør evt dette i en plastikpose, så det ikke sprøjter ud over det hele). Gem saften. Bland quinoa med feta- og avocadotern, granatæblekerner, salt, peber, hakkede mandler, saft fra lime og evt overskydende saft fra granatæblet.

 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments