Svampet bananbrød med nougat

13. april 2019

Svampet bananbrød med nougatNougat i bananbrød? Det er måske ikke noget, du har hørt om før. Men jeg kan fortælle dig én ting: prøv det! Sådan et stykke svampet bananbrød med nougat, store stykker mørk nougat. YUM. Jeg har faktisk ikke altid været særlig vild med nougat. Hvorfor, kan jeg ikke svare dig på. Chokolade, hasselnødder og sukker sammen. Det kan jo ikke være dårligt. Men det er først her det sidste års tid, at jeg er blevet fan.

Efter julen i år, inden udveksling og lidt som et januarforsæt gav jeg mig selv en udfordring. Ryd op i skabe, skuffer, fryser og køleskab. Stop spild af mad kan man vel også kalde det. Godt for budgettet. Godt til at sætte gang i kreativiteten. Og derfor lavede jeg en liste med alle de ting, jeg havde i skabe og skuffer. Én af de ting var rester af nougat fra julen. Sådan en god mørk kvali en, der smager som en kombi af nougat og mørk chokolade. Og så havde jeg et par modne bananer også. Det skreg jo på et bananbrød.

Læs også: Sundere banankage med chokolade og mandler / Svampet banankage med kaffe-mascarponecreme / Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel / Sundt bananbrød med chokolade

Svampet bananbrød med nougat

Nemt, lækkert og svampet bananbrød – perfekt basis opskrift

Jeg havde faktisk ikke planlagt at tage billeder og lægge opskriften op, men da det blev så lækkert – kombinationen af et fugtigt, svampet og sødt bananbrød med mørk nougat. Det er GODT. Og pænt. Og alt for nemt at lave. Opskriften kan du sagtens bruge som basis og skifte nougat ud med det, du har i skabene. Nødder, tørrede frugter, chokolade og meget mere. Og toppe med peanutbutter, smør eller spise det, som det er. Jeg smurte det med hjemmelavet tahin. Du kan også lave opskriften i en lille springform, hvis du er mere til banankage end bananbrød.

Svampet bananbrød med nougat Svampet bananbrød med nougat

Svampet bananbrød med nougat

 • 120 g sukker
 • 3 æg
 • 1/3 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
 • 80 g smør
 • 100 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 3 modne bananer, mellemstørrelse
 • 100-150 g nougat (alt efter smag – jeg har købt min mørke nougat i Lidl. Du kan bruge almindelig nougat eller udskifte halvdelen med mørk chokolade)

Så nemt er det: Start med at piske æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Smelt imens smørret, lad det køle lidt af og pisk det langsomt i æggesnapsen. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, til al mel er blandet godt ind i dejen. Mos bananerne med en gaffel og vend også disse i dejen. Hak nougat i små tern og vend dem i.

Beklæd en lille springform eller rugbrødsform med bagepapir, hæld dejen i og giv den cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft. Når du stikker en lille nål i, skal den komme op ren/uden dej på. Lad kagen køle af. Jeg kan faktisk bedst lide den helt kold fra køleskab men server den, som du bedst kan lide den. Lun med smeltet nougat eller kold med hård nougat.

 • Reply
  Christina
  1. juni 2019 at 12:39

  Jeg har allerede kastet mig ud i flere forskellige udgaver at bananbrød, men med nougat!!!? Det lyder jo vanvittig godt! Det må jeg prøve.

  • Reply
   Anna Bartels
   1. juni 2019 at 21:52

   Ej det må du prøve Christina! Nougat er så godt i bananbrød 🙂
   Kh Anna

Svar