Hjemmelavet tahin

5. februar 2019

Hjemmelavet tahinJeg opdagede tahin for et par år siden. Hvis du ikke kender tahin, kan jeg fortælle dig, at det er sesamsmør – altså som peanutbutter lavet med sesamfrø. Det var først noget, jeg kom i hjemmelavet hummus, og derefter opdagede jeg det som tahindressing, der giver den lækreste cremede, nøddeagtige twist til salater. Det er en ingrediens, jeg bruger alt for sjældent. Og i perioder rigtig meget. Den anden dag havde jeg dog en stor pose sesamfrø, og jeg kom i tanke om, at jeg da sagtens kunne lave hjemmelavet tahin. Så det gjorde jeg.

Det er virkelig super nemt, billigt og lækkert at lave sin egen tahin. Du skal bare have en god blender (jeg kan anbefale denne (affiliatelink), der er super god til prisen), og så kan du selv justere smagen efter lyst. Du kan eksempelvis selv vælge, præcis hvor ristet smagen skal være. Og du ved præcis, hvad der er i. Jeg synes, at hjemmelavet tahin smager lidt mere af nøddesmør og ristet end købe-tahin gør, hvilket er meget postivt ment. Jeg skal i hvertfald fremover selv lave min tahin og gerne et stort glas af det.

Opskrifter med tahin: Pastasalat med aubergine, bagte tomater og tahindressing Marokkansk gulerodssalat med ristede kikærter og tahindressing / Kikærtesalat med aubergine og tahindressing / Mysli snacks med nødder og tahin

Hjemmelavet tahin

Opdatering fra Utrecht

PS: til jer, der har læst dette indlæg, er jeg kommet godt til Utrecht. Jeg føler lidt, at jeg bør lave en opdatering. Jeg har fået et fint værelse, er startet i skole og har udforsket byen. Her er så fint! Lidt en mini version af Amsterdam. Byen kan bestemt anbefales, hvis du vil tage et smut ud af Amsterdam – det tager kun 20-25 minutter med tog. Jeg tænker, at jeg MÅ lave en guide. Her er så mange lækre steder og flotte bygninger og kanaler.

Du kan følge med på Instagram, hvis du har lyst. Jeg har dog ingen ovn (!) haha, så jeg skal være kreativ. Heldigvis har jeg forberedt nogle opskrifter som denne tahin hjemmefra, men mon ikke at jeg får lavet noget hernede – jeg kan nok ikke lade vær 😉

Hjemmelavet tahin Hjemmelavet tahin

Hjemmelavet tahin (et lille glas)

  • 200 g sesamfrø
  • 1/2 dl smagsneutral olie
  • salt

Så nemt er det: Start med at riste sesamfrø gyldne på en pande. Jo mørkere du rister dem, jo mere intens bliver smagen. Jeg vil foreslå en lys gylden farve. Blend det derefter med olie i en god blender (affiliate link) eller foodprocessor, til du har en flydende tahin. Det tager måske 5 minutters tid. Skrab evt lidt ned af siderne undervejs.

Kom et drys salt i til sidst og smag til. Hvis den er lidt for bitter til dig, kan du tilsætte en lille tsk honning. Opbevar din hjemmelavede tahin i et skoldet glas med tætsluttende låg. Det kan sagtens holde sig et par uger i køleskab – og du kan sagtens lave dobbelt portion for et stort glas.

    Svar