Hjemmelavet tahin

Hjemmelavet tahin

Jeg opdagede tahin for et par år siden. Hvis du ikke kender tahin, kan jeg fortælle dig, at det er sesamsmør – altså som peanutbutter lavet med sesamfrø. Det var først noget, jeg kom i hjemmelavet hummus, og derefter opdagede jeg det som tahindressing, der giver den lækreste cremede, nøddeagtige twist til salater. Det er en ingrediens, jeg bruger alt for sjældent. Og i perioder rigtig meget. Den anden dag havde jeg dog en stor pose sesamfrø, og jeg kom i tanke om, at jeg da sagtens kunne lave hjemmelavet tahin. Så det gjorde jeg.

Hjemmelavet tahin – en billig nøddesmør

Det er virkelig super nemt, billigt og lækkert at lave sin egen tahin. Du skal bare have en god blender (jeg kan anbefale denne (affiliatelink), der er super god til prisen), og så kan du selv justere smagen efter lyst. Du kan eksempelvis selv vælge, præcis hvor ristet smagen skal være. Og du ved præcis, hvad der er i. Jeg synes, at hjemmelavet tahin smager lidt mere af nøddesmør og ristet end købe-tahin gør, hvilket er meget postivt ment. Jeg skal i hvertfald fremover selv lave min tahin og gerne et stort glas af det.

Hjemmelavet tahin 2
Hjemmelavet tahin 4
Hjemmelavet tahin

Hjemmelavet tahin

4.5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 min

Ingredienser

  • 200 g sesamfrø
  • 1/2 dl olie (smagsneutral )
  • salt

Noter

Det kan sagtens holde sig et par uger i køleskab – og du kan sagtens lave dobbelt portion for et stort glas.

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist sesamfrø gyldne på en pande. Jo mørkere du rister dem, jo mere intens bliver smagen. Jeg vil foreslå en lys gylden farve.
  • Blend det derefter med olie i en god blender eller foodprocessor, til du har en flydende tahin. Det tager måske 5 minutters tid. Skrab evt lidt ned af siderne undervejs.
  • Kom et drys salt i til sidst og smag til. Hvis den er lidt for bitter til dig, kan du tilsætte en lille tsk honning.
  • Opbevar din hjemmelavede tahin i et skoldet glas med tætsluttende låg.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments