Lun spidskålssalat med æble, dadler, mynte og sesamfrø

8. juli 2016

 photo IMG_0002_zps8favo6ku.jpgLun spidskålssalat med æbler, dadler og mynte. Skal du grille i løbet af de næste par dage eller mangler du inspiration til nyt salat tilbehør? Så ville jeg lige læse med her. Jeg er ret vild med spidskål, og det er også ofte den slags salat, sådan en simpel version med æbler, ristede cashewnødder og olivenolie-citron-honning dressing, vi får herhjemme, fordi den passer så godt til alt. Grill, kylling, fisk, oksekød. Jeg har faktisk allerede flere opskrifter med spidskål på bloggen, som fx denne salat med æble, sesam og peanutdressing eller dette smørstegte spidskål, som er en af bloggens mest populære opskrifter. Men denne gang har jeg prøvet noget nyt: lun spidskål.

Spidskålet bliver hurtigt svitset på panden, så det er lunt men stadig sprødt og knasende, og så bliver det vendt med saftige æbler, masser af frisk mynte, søde dadler og ristede sesamfrø, og det smager virkelig skønt – sådan lidt mellemøstligt inspireret. Jeg serverede salaten sammen med flere andre salater for et par weekender siden, da vi fik gæster til grill og hygge, og der var stadig en lille rest til min frokost dagen efter. Og jeg skulle hilse og sige, at den faktisk smager lige så godt kold dagen derpå.

Lun spidskålssalat med æble, dadler, mynte og sesamfrø photo IMG_0007_zpsnwybxes3.jpg

Lun spidskålssalat med æbler, dadler, mynte og sesamfrø (tilbehør til 4-6 personer)

 • 1 spidskål
 • 1 stor håndfuld mynte
 • 2 æbler
 • 1 lille håndfuld sesamfrø
 • 15 dadler, uden sten
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 spsk æbleeddike (eller lignende)
 • salt
 • saft fra 1/2 citron

 

Så nemt er det: Start med at riste sesamfrø på en pande. Snit spidskålet fint, skyl mynte og hak også det fint. Skær dadler i grove tern og æbler i tynde både. Steg spidskålet på en stor pande med olivenolie ved høj varme i et par minutter og tilsæt så æbleeddike og lidt salt og steg videre i et par minutter, så spidskålet er lunt men stadig har bid. Vend æbler, dadler, mynte, sesamfrø og citronsaft med på panden og server salaten lun.

 • Reply
  Monia
  8. juli 2016 at 14:09

  Nøj, den ser altså lækker ud <3 de skal prøves 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   8. juli 2016 at 14:39

   Tak Monia!
   Det er altid sjovt at prøve noget nyt, og det er bestemt ikke sidste gang, at den kommer på bordet herhjemme 😉
   Jeg håber, at du også kan lide den 🙂

 • Reply
  Jeanette
  8. juli 2016 at 15:07

  Den ser VIRKELIG lækker ud! God kombination med dadlerne 🙂
  God weekend!

  • Reply
   Anna Bartels
   8. juli 2016 at 18:22

   Tak Jeanette – det er virkelig en god kombination!
   God weekend til dig også 🙂

 • Reply
  Vibeke
  9. november 2017 at 18:23

  Virkelig lækker salat! God smagskombination👍🏻

  • Reply
   Anna Bartels
   9. november 2017 at 19:39

   Det er dejligt at høre Vibeke!
   Tak for din kommentar 🙂

Svar